bbqproof.nl Recepten Vis Kabeljauwfilet met salsa rossa

Kabeljauwfilet met salsa rossa

star_rate
Kabeljauwfilet met salsa rossa

Ca. 30 minuten

Ingredienten

Kabeljauwfilet met salsa rossa

Kabeljauwfilet met salsa rossa

Kabeljauw van de BBQ? ‘Dat is toch niet te doen?’ hoor ik je denken. Het klopt dat een fragiele witvis zoals kabeljauw uitdagend is om te grillen. Het zachte visvlees valt namelijk makkelijk uit elkaar als je niet oppast. Je kan het jezelf een stuk makkelijker maken als je een vis bestelt met huid. Deze houdt het vlees goed bij elkaar. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het nog steeds best lastig is om het goed te doen. Maar goed, wij zullen je helpen het perfecte visfilet van de BBQ te krijgen!

In dit gerecht hebben wij de kabeljauw gecombineerd met onze inmiddels wereldberoemdesalsa rossa. Deze pittige rode saus op basis van gegrilde paprika is een perfecte harmonie met de lichtzoete vis. Ik had zelf nooit van deze combinatie gehoord maar Bastiaan had deze al een keer thuis gemaakt. En de reactie van zijn vrouw was lovend dus dat ‘moest’ op de site komen.

Nb. De salsa is ook perfect te combineren met sappige gehaktballetjes.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Bereid de BBQ voor om te grillen op 180°C en maak de salsa rossa volgens dit recept. Super simpel en lekker!

Dep de kabeljauwfilets droog met wat keukenpapier en bestrooi met zout. De velkant smeren we in met een klein beetje olijfolie. Dit voorkomt dat het vel blijft plakken aan het rooster.

Bereiding

Ca. 20 min.

Leg de filets op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Draai na ongeveer 5 minuten de filets met de vleeskant op het rooster. Na een minuut mag de vis van de BBQ.

Leg ze neer op een mooi bord en serveer er je zelfgemaakte salsa rossa bij! Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Weber Master Touch Premium door Weber NL
Kabeljauwfilet door Meatfish

Meatfish en Weber bedankt. 🙂

 

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. Hoi Niels, dat ziet er weer lekker uit en ik ga dit recept zeker proberen!
    Gr. Rik

    Reactie door Rik op 19-06-2019 om 20:32

    • Wat leuk! Is echt een lekker hapje. Succes! Laat je weten of het gelukt is?

      Reactie door Niels op 24-06-2019 om 19:51

Laat een reactie achter

Ca. 30 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Broodje pulled zalm

Een heerlijk broodje warm gerookte zalm! Sappig, smaakvol en super simpel te maken!

Bekijk recept play_arrow
Niels Zalm teriyaki op een rookplank

Heerlijk zachte zalm met een pittige teriyaki laksaus!

Bekijk recept play_arrow
Niels Warm gerookte zalmzijde met Italiaanse kruiden

Een Italiaans tintje aan een echt Spakenburgs gerecht! ;)

Bekijk recept play_arrow