bbqproof.nl Recepten Vis Kabeljauw met parmaham

Kabeljauw met parmaham

star_rate
Kabeljauw met parmaham

Ca. 30 minuten

Ingredienten

Kabeljauw met parmaham

Kabeljauw met parmaham

Kabeljauw met parmaham. Afgelopen zomervakantie heb ik gevierd in een van mijn favoriete landen: Italië. Ik vind het daar zo ontzettend mooi; het landschap, het klimaat, de steden en vooral ook het eten. Man man man wat kan je daar lekker eten. Zelfs de meest simpele pasta smaakt daar zo verschrikkelijk lekker. Maar wat voor mij echt de span kroont is toch wel de charcuterie. En dan vooral de ham. Alleen al in de supermarkt word ik helemaal gek. Waar je hier je best moet doet voor 1 pakje Parmaham heb je daar letterlijk tientallen soorten. Wat nog ik nog leuker vind is het vers laten snijden bij de Italiaanse slager. Je krijgt dan van die flinterdunne plakjes met van die velletjes er tussen. Een soort cadeautje! Als ik moet kiezen met wat voor eten je mij wakker kunt maken is het denk ik dit wel.

Enfin, het recept. Ik wilde door mijn vakantie iets gaan doen met mijn lievelingsham. Ik kwam uit om dit te combineren met vis. Omdat ik alle ingrediënten tegelijk een podium wilde geven heb ik gekozen voor kabeljauwfilet. En dan wel het dikke rug stuk, de haas. Kabeljauw is een toegankelijke vis met een zachte smaak. Perfect te combineren dus met de zacht zoute smaak van de ham. We hebben de kabeljauw een klein beetje gekruid met viskruiden, gewoon omdat we het lekker vinden. Verder is het super simpel maar met een verrassende smaak en textuur. Zachte vis met een zoete smaak en de ham met een licht zoute pit. Loopt het water je al in de mond?

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Snijd de kabeljauwhaas in mootjes van ongeveer 200g. Bestrooi deze met de viskruiden.

Leg nu 2 plakken Parmaham kruislings over elkaar heen en leg de gekruide moot kabeljauw er boven op. Vouw dicht en druk voorzichtig aan.

Bereiding

Ca. 20 min

Leg de kabeljauwhaaspakketjes op de indirecte kant van de BBQ. Gril deze tot een kern van 60°C en tot de Parmaham lekker krokant is geworden.

Serveer eventueel met een zelfgemaakte ravigottesaus of tartare. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
ECHT premium houtskool
Viskruiden door  van Beekum Specerijen
– Kabeljauwhaas door Koelewijn’s visshop

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus

Een verse zalmmooi gegrild boven het houtskool. Geserveerd met een frisse ravigotesaus. Heerlijk!

Bekijk recept play_arrow