Kabeljauw met parmaham
Ca. 30 minuten
Ingredienten
400g Kabeljauwhaas
90g Parmaham
Kabeljauw met parmaham
Kabeljauw met parmaham. Afgelopen zomervakantie heb ik gevierd in een van mijn favoriete landen: Italië. Ik vind het daar zo ontzettend mooi; het landschap, het klimaat, de steden en vooral ook het eten. Man man man wat kan je daar lekker eten. Zelfs de meest simpele pasta smaakt daar zo verschrikkelijk lekker. Maar wat voor mij echt de span kroont is toch wel de charcuterie. En dan vooral de ham. Alleen al in de supermarkt word ik helemaal gek. Waar je hier je best moet doet voor 1 pakje Parmaham heb je daar letterlijk tientallen soorten. Wat nog ik nog leuker vind is het vers laten snijden bij de Italiaanse slager. Je krijgt dan van die flinterdunne plakjes met van die velletjes er tussen. Een soort cadeautje! Als ik moet kiezen met wat voor eten je mij wakker kunt maken is het denk ik dit wel.
Enfin, het recept. Ik wilde door mijn vakantie iets gaan doen met mijn lievelingsham. Ik kwam uit om dit te combineren met vis. Omdat ik alle ingrediënten tegelijk een podium wilde geven heb ik gekozen voor kabeljauwfilet. En dan wel het dikke rug stuk, de haas. Kabeljauw is een toegankelijke vis met een zachte smaak. Perfect te combineren dus met de zacht zoute smaak van de ham. We hebben de kabeljauw een klein beetje gekruid met viskruiden, gewoon omdat we het lekker vinden. Verder is het super simpel maar met een verrassende smaak en textuur. Zachte vis met een zoete smaak en de ham met een licht zoute pit. Loopt het water je al in de mond?
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.
Snijd de kabeljauwhaas in mootjes van ongeveer 200g. Bestrooi deze met de viskruiden.
Leg nu 2 plakken Parmaham kruislings over elkaar heen en leg de gekruide moot kabeljauw er boven op. Vouw dicht en druk voorzichtig aan.


Bereiding
Ca. 20 min
Leg de kabeljauwhaaspakketjes op de indirecte kant van de BBQ. Gril deze tot een kern van 60°C en tot de Parmaham lekker krokant is geworden.
Serveer eventueel met een zelfgemaakte ravigottesaus of tartare. Eet smakelijk!



Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– ECHT premium houtskool
– Viskruiden door van Beekum Specerijen
– Kabeljauwhaas door Koelewijn’s visshop
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap
Zilte oesters met een Oosterstintje.

Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Deze garnalen hebben een lekkere pit!

Traditioneel paling roken op de Weber Smokey Mountain
Deze ambacht is ook op een moderne BBQ mogelijk!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter