bbqproof.nl Recepten Vis Grote zoete garnalen in Hoisin saus

Grote zoete garnalen in Hoisin saus

star_rate
Grote zoete garnalen in Hoisin saus

Ca. 30 min.

Ingredienten

    Garnalen
    Hoisin
    • 6 el bruine basterdsuiker

    • 3 el water

    • 3 el sojasaus

    • 2 el honing

    • 4 tl mirin

    • 2 el witte-wijn azijn

    • 1 teen knoflook

    • 1/2 tl 5 kruidenpoeder

    • O.b.v dit recept.

Grote zoete garnalen in Hoisin saus

Grote zoete garnalen in Hoisin saus

Dit gerecht met garnalen heb ik net als de buikspekspiesjes voor het eerst gegeten op Bali. Voordat we richting Indonesië gingen hebben we bij een aantal vrienden (die er al geweest waren) flink wat informatie ingewonnen. Dit varieerde van must-sees tot aan hippe tentjes om de lekkerste cocktails te drinken. Restaurant ‘Sambal Matah’ in Ubud was ook zo’n tip. De tip kregen we overigens van niemand minder dan Bastiaan. Dat moest wel goed zijn dus.

Het grappige is dat we relaxt door Ubud liepen en bij een tentje gingen zitten om wat te eten. Dit bleek een van de tips te zijn. Een nadeel van uit eten gaan in Indonesië is dat alle gerechten op de menukaart lekker zijn of lijken. Maar jah, iedereen kent de uitdrukking: ‘je ogen zijn groter dan je maag’, dus moet je kiezen. Ik koos voor de garnalen in Hoisinsaus. Nu mag je 3x raden waar het volgende gerecht op is gebaseerd! BAM!

Gepelde garnalen zijn ideaal voor op de BBQ. Door het stevige vlees hoef je niet bang te zijn dat ze lastig te draaien zijn en qua bite zijn ze ook top. Daarnaast leent het zoete vlees zich uitstekend voor verschillende marinades en/of sauzen. Je kan dus eindeloos variëren met deze schaaldieren. TIP: probeer garnalen te krijgen waarbij het darmkanaal al is verwijderd. Die wil je niet eten.

De Hoisinsaus
De Hoisinsaus voor dit gerecht hebben we zelf gemaakt. Dit bleek veel makkelijker dan gedacht! Als basis hebben wij het volgende recept gebruikt.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min

Meng de ingrediënten met elkaar en doe deze samen met de garnalen in een afsluitbare zak. Druk de lucht er uit en leg terug in de koeling. De garnalen kan je nu gerust een paar uur laten marineren.

Bereid intussen je BBQ voor om direct te grillen. We gaan grillen op een temperatuur van ongeveer 200°C.

Bereiding

Ca. 5 min.

Gril de garnalen direct boven de kolen. Blijf er wel bij want ze zijn zo zwart en dat wil je natuurlijk niet!

Na ongeveer 5 minuten zijn de garnalen klaar. Serveer in een mooi schaaltje en bestrooi met de ringetjes van bosui en rode peper. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Gepelde garnalen door Meatfish

Meatfish bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 min.

Benodigdheden

    Garnalen
    Hoisin
    • 6 el bruine basterdsuiker

    • 3 el water

    • 3 el sojasaus

    • 2 el honing

    • 4 tl mirin

    • 2 el witte-wijn azijn

    • 1 teen knoflook

    • 1/2 tl 5 kruidenpoeder

    • O.b.v dit recept.

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus

Een verse zalmmooi gegrild boven het houtskool. Geserveerd met een frisse ravigotesaus. Heerlijk!

Bekijk recept play_arrow