Grote zoete garnalen in Hoisin saus
Ca. 30 min.
Ingredienten
250g gepelde garnalen
1 rode peper
1 bosui
6 el bruine basterdsuiker
3 el water
3 el sojasaus
2 el honing
4 tl mirin
2 el witte-wijn azijn
1 teen knoflook
1/2 tl 5 kruidenpoeder
O.b.v dit recept.
Garnalen
Hoisin
Grote zoete garnalen in Hoisin saus
Dit gerecht met garnalen heb ik net als de buikspekspiesjes voor het eerst gegeten op Bali. Voordat we richting Indonesië gingen hebben we bij een aantal vrienden (die er al geweest waren) flink wat informatie ingewonnen. Dit varieerde van must-sees tot aan hippe tentjes om de lekkerste cocktails te drinken. Restaurant ‘Sambal Matah’ in Ubud was ook zo’n tip. De tip kregen we overigens van niemand minder dan Bastiaan. Dat moest wel goed zijn dus.
Het grappige is dat we relaxt door Ubud liepen en bij een tentje gingen zitten om wat te eten. Dit bleek een van de tips te zijn. Een nadeel van uit eten gaan in Indonesië is dat alle gerechten op de menukaart lekker zijn of lijken. Maar jah, iedereen kent de uitdrukking: ‘je ogen zijn groter dan je maag’, dus moet je kiezen. Ik koos voor de garnalen in Hoisinsaus. Nu mag je 3x raden waar het volgende gerecht op is gebaseerd! BAM!
Gepelde garnalen zijn ideaal voor op de BBQ. Door het stevige vlees hoef je niet bang te zijn dat ze lastig te draaien zijn en qua bite zijn ze ook top. Daarnaast leent het zoete vlees zich uitstekend voor verschillende marinades en/of sauzen. Je kan dus eindeloos variëren met deze schaaldieren. TIP: probeer garnalen te krijgen waarbij het darmkanaal al is verwijderd. Die wil je niet eten.
De Hoisinsaus
De Hoisinsaus voor dit gerecht hebben we zelf gemaakt. Dit bleek veel makkelijker dan gedacht! Als basis hebben wij het volgende recept gebruikt.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 30 min
Meng de ingrediënten met elkaar en doe deze samen met de garnalen in een afsluitbare zak. Druk de lucht er uit en leg terug in de koeling. De garnalen kan je nu gerust een paar uur laten marineren.
Bereid intussen je BBQ voor om direct te grillen. We gaan grillen op een temperatuur van ongeveer 200°C.

Bereiding
Ca. 5 min.
Gril de garnalen direct boven de kolen. Blijf er wel bij want ze zijn zo zwart en dat wil je natuurlijk niet!


Na ongeveer 5 minuten zijn de garnalen klaar. Serveer in een mooi schaaltje en bestrooi met de ringetjes van bosui en rode peper. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Gepelde garnalen door Meatfish
Meatfish bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus
Een verse zalmmooi gegrild boven het houtskool. Geserveerd met een frisse ravigotesaus. Heerlijk!

Gerookte makreelfilets met verse peper
Een lekkernij die je veel in Spakenburg ziet!

Koud gerookte zalm tartaar met sojasaus en wasabimayo
Heerlijk als voor- of tussengerecht!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter