Gevulde dorade met verse tuinkruiden
ca. 45 minuten
Ingredienten
1 dorade
Citroen in schijfjes
Handje basilicum
Handje bieslook of peterselie
Peper en zout
Evt. opbindtouw
Gevulde dorade met verse tuinkruiden
Als ik aan Dorade denk, denk ik direct aan vakantie. Je ziet deze vis namelijk vaak in de landen ronde de Middellandse Zee zoals Spanje, Italië en Frankrijk. Dit zijn de landen waar je van die enorm grote supermarkten hebt met grote visafdelingen waar de verse vis je stralend aan kijkt. Ik vind het altijd heerlijk om daar rond te neuzen. Je kiest zelf de vis die je wilt, deze wordt voor je schoon gemaakt en vervolgens in een vet vrij papier aan je meegegeven. Heerlijk! Thuis aangekomen vul je de vis met verse kruiden en gril je het direct boven de kolen of vuur. Het huidje wordt lekker krokant en het visvlees heerlijk sappig. Zie je het voor je? Ik wel in ieder geval!
Om je altijd in vakantiemodus te houden delen wij hier ons recept voor een heerlijk gegrilde dorade met verse kruiden. Wij hebben geprobeerd onze vakantie vibes in dit gerecht te stoppen. Hoe leuk! Dus zonnebril op, korte broek aan en met je teenslippers naar de visboer! Adios!
Funfact: Wist je dat alle dorades als vrouwtje worden geboren?
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 15 min.
Laat de visboer je dorade al ontschubben. Scheelt je een hoop werk in de keuken! Spoel de dorade af onder de kraan en snijd de de huid voorzichtig in. Vul de buik van de vis met de kruiden en schijfjes citroen. Je zou evt. de vis kunnen opbinden met wat touw (zoals we met deze zeebaars hebben gedaan). Bestrooi de vel kant met zout.


Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 200 graden.

Bereiding
Ca. 30 min
Leg de vis op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Na ongeveer 8 minuten draai je de dorade voorzichtig om.
Wij hebben als laatste de vis even kort direct gegrild. Hierdoor krijg je een lekker krokant velletje. Let wel op, de huid kan iets plakken aan het rooster. Dit is niet erg, probeer te voorkomen dat het vlees zelf loslaat.

Haal de vis van de BBQ en snijd voorzichtig de filet van de graat. Serveer met een nieuw schijfje citroen en met een lekkere ravigottesaus. Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Dorade door Meatfish
Meatfish bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Deze garnalen hebben een lekkere pit!

Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ
Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden?

Aziatische kokossoep met gegrilde gamba’s
Heerlijke soep met subtiele smaken, ideaal als voor- of tussengerecht.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter