Warm gerookte zalmzijde met Italiaanse kruiden
Warm gerookte zalmzijde met Italiaanse kruiden
Warm gerookte zalm met Italiaanse kruiden. Dit klinkt toch heerlijk? Wij hebben voor dit recept de Spakenburgse klassieker een Mediterraan tintje gegeven. Normaal gesproken kruiden wij de zalm enkel met wat zout en grof gemalen peper, lekker klassiek. Hier wordt soms ook gebruik gemaakt van citroenpeper, dat geeft een extra frisse toon aan de warm gerookte zalm. Voor dit recept wilden we eens wat anders.
Aangezien we beiden gek zijn op de klassieke Italiaanse kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn hebben we hier voor gekozen. En dat was geen verkeerde keuze! De zachte smaak van de warm gerookte zalm wordt echt naar een hoger niveau getild door het kruidenmengsel.
Roken op een Gas BBQ
Wij hebben de zalm gerookt op de Napoleon Freestyle 425, een gasbarbecue dus! Eerlijkheid geschied te zeggen dat roken op een gas BBQ niet zomaar gaat. Je werkt namelijk met branders die constant aan staan. Wij hebben hiervoor een smokerbox gebruikt en deze gevuld met rooksnippers. Door de brander op de laagste stand te zetten ontbranden de snippers niet te snel en vult de BBQ zich langzaam met rook. Let wel op dat de snippers geen vlam vatten, hierdoor kan de temperatuur in de BBQ te hoog worden en ben je de zalm meer aan het grillen ipv roken.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min.
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 100°C. In het geval van een gasbarbecue steek je enkel 1 buitenste brander aan op de laagste stand.
Vul de smokerbox tot de rand met houtsnippers.

Bereiding
Ca. 50 min.
Leg de zalmzijde op de BBQ en rook deze tot deze een kerntemperatuur heeft van ongeveer 55°C. Dan is het vlees mooi rosé. Mocht dit te rauw voor je zijn gaar hem dan iets verder door.
Serveer met een focaccia, eet smakelijk!



Disclaimer
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Napoleon Freestyle 425 door Napoleon
– Kruiden en specerijen door Van Beekum Specerijen
– Zalmzijde door Meatfish
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Krokante garnalenspiesjes
Ik ben gek op garnalen. Vooral gecombineerd met Oosterse smaken zoals ketjap en knoflook. Deze ...

Warm gerookte zalm op een bagel met tzatziki
Geniet van een heerlijk frisse bagel met warm gerookte zalm.

Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden
Voel je als een vis in het water met deze gegrilde forel
Nog geen berichten
Laat een reactie achter