Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus
Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus
Zalm is een veelzijdige vissoort, je kan er alle kanten mee op. Dit geldt natuurlijk ook voor de BBQ. Wij hebben al meerdere keren gerechten met zalm bereid zoals warm gerookte zalm en het befaamde zalmspiesje. Heerlijk! Dit waren overigens met name bereidingen op lage temperatuur. In dit recept bereiden we een zalmmoot op hoge temperatuur direct boven het houtskool. En ik kan je garanderen; dit is super lekker!
Het is bij dit gerecht belangrijk dat je de zalm met de huid er nog aan koopt. Deze houdt namelijk het visvlees bij elkaar tijdens het grillen. Handig! Voor dit gerecht hebben wij gekozen voor de zalmmoot. Dit heeft geen specifieke reden maar roept bij mij mooie herinneringen op. Op vakantie op een botter en in de haven van Hoorn op een wegwerp BBQ verse zalmmoten grillen. Ik weet het nog precies! Dat heeft blijkbaar enorm veel indruk op mij gemaakt haha.
Om de smaak van de zalm te blijven proeven gebruiken we enkel peper en zout voor de bereiding maar ondersteunen we de vis met onze inmiddels beroemde ravigotesaus. Deze friszure saus past perfect bij de volle romige smaak van de zalm. Bij mij loopt het water alweer in m’n mond.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 5 min.
Was de zalmmoot even onder de kraan om eventuele loszittende schubben weg te spoelen. Dep vervolgens droog met wat keukenpapier. Voel of er graten in het visvlees zitten en verwijder deze eventueel met een (graten)pincet.
Bestrooi de zalm rijkelijk met vers gemalen zeezout.
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 180°C.
Bereiding
Ca. 10 min.
Leg de zalmmoot recht boven de kolen (direct dus) en sluit de deksel. Draai na 2,5 minuten de zalmmoot om en wacht nogmaals 2,5 minuten.
Aanschouw nu je perfect gegrilde zalmmoot. Serveer direct met je zelfgemaakte ravigotesaus. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Verse zalmmoot door Meatfish.nl
– De WGA BBQ door Weber Nederland
Meatfish en Weber NL bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Aziatische kokossoep met gegrilde gamba’s
Heerlijke soep met subtiele smaken, ideaal als voor- of tussengerecht.

Gegrilde halve kreeft met zachte dragonboter
Deze gegrilde kreeft moet je een keer gegeten hebben!

Gegrilde tonijn met wasabimayonaise
Een licht gemarineerde tonijnsteak met sesamzaadjes en wasabimayonaise
Nog geen berichten
Laat een reactie achter