Gegrilde tonijn met wasabimayonaise
Gegrilde tonijn met wasabimayonaise
Tonijn. Ik vind het heerlijk. Ik denk dat dat komt omdat het stiekem toch op vlees lijkt. Het is daarom uitermate geschikt om direct te grillen op de BBQ. En laat ik dat nou heel erg leuk vinden om te doen. 😉 Net als met een goed stuk vlees kan je tonijn ook rauw eten. Het is dus niet de bedoeling dat we de vis door en door garen. Dan wordt het droog en absoluut niet lekker.
Omdat Bastiaan en ik ook erg fan zijn sushi wilden we die smaken terug laten komen in dit gerecht. We hebben de tonijn daarom even kort gemarineerd in sojasaus en vervolgens door de sesamzaadjes gehaald. Je krijgt hierdoor een krokant randje om je tonijnsteak. Heerlijk! Bij de tonijn serveren we een pittige wasabimayonaise. Alleen al tijdens het bedenken van dit recept liep het water ons al in de mond. Dus op naar de visboer en steek aan die BBQ!
Let op! Ruik voordat je de tonijnsteak marineert even aan het vlees dan weet je gauw genoeg of deze vers is. Er wordt vaak gesjoemeld met bijvoorbeeld bietensap om de vis weer een mooie rode kleur te geven. Wij hebben liever een iets verkleurde steak met een verse geur. Dan weet je zeker dat het enkel tonijn betreft.
Bereiding
Voorbereiding
10 minuten
Leg de tonijnsteaks in de sojasaus en laat voor ongeveer 5 minuten marineren. Meng nu de wasabi met de mayonaise, houdt hierbij de verhouding 3:1 aan (3 el. mayonaise en 1 el. wasabi) en blijf proeven.

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.
Bereiding
Ca. 10 min.
Haal de tonijnsteaks uit de sojasaus en dep goed droog. Strooi wat sesamzaadjes op een bord en rol de tonijnsteaks er door heen zodat de hele zijkant bedekt is.


Leg de steaks op de directe kant van de BBQ. Omdat we kort grillen hoef je het deksel niet op de BBQ te leggen. Na ongeveer 3 minuten draai je de steaks om.
Na nog eens 3 minuten is de tonijn klaar. Snijd in dunne plakjes en serveer met de wasabi-mayonaise.


Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Tonijn door Meatfish
Meatfish bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde halve kreeft met zachte dragonboter
Deze gegrilde kreeft moet je een keer gegeten hebben!
Alle reacties (2)
Simpel maar heeeel lekker
Reactie door Gerrit op 30-05-2021 om 17:09
Yessss
Reactie door Bastiaan op 01-06-2021 om 08:21
Laat een reactie achter