bbqproof.nl Recepten Vis Gegrilde gamba’s met chimichurri

Gegrilde gamba’s met chimichurri

star_rate
Gegrilde gamba’s met chimichurri

Ca. 30 min.

Ingredienten

    Garnalen
    Chimichurri
    • 3 tenen knoflook

    • 2 el verse peterselie

    • 2 el verse oregano

    • 1/2 rode peper (zonder pitjes)

    • Sap van 1 limoen

    • 1 el verse bieslook

    • 1 ui

    • 2 el rode wijn azijn

    • 100 ml olijfolie

    • Zout en peper naar smaak

Gegrilde gamba’s met chimichurri

Gegrilde gamba’s met chimichurri

Gegrilde gamba’s van de BBQ. Je kan menig BBQ-boek openslaan om daar gegrilde gamba’s in te zien staan. Dit is natuurlijk niet voor niks. Gamba’s zijn namelijk uitermate geschikt voor een bereiding op de BBQ. Vele varianten zijn al voorbij gekomen, de meeste met knoflook in de hoofdrol. Dat is geen verrassing want knoflook en gamba’s zijn een gouden combinatie.

Wij vinden het alleen een beetje saai…

Want wat is er namelijk lekkerder dan een op BBQproof geïnspireerd gerecht te maken? Wij zouden het niet weten. 🙂 Vandaar dat wij onze gamba’s hebben gecombineerd met een van de lekkerste sausen die op deze site te vinden is: de Chimichurri! De verse kruidenmelange is een hemelse combinatie met het stevige vlees van de gamba’s. Dus haast je naar je lokale visboer voor garnalen, oogst je moestuintjes en knallen maar!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 20 min.

De voorbereiding hangt er een beetje van af hoe snel je de verschillende ingrediënten van de chimichurri kan snijden. Wij deden er ongeveer 20 minuten over met z’n tweeën. Vervolgens een dag laten bijkomen in de koelkast voor het beste resultaat! We beginnen met het schoonmaken van de gamba’s. Dit is geen leuk werkje maar des te meer voldoening als het lukt zeg ik maar. Wij wilden voor de leuk de gehele garnalen in hun waarde laten maar toch de smaak van de chimichurri tot zijn recht laten komen. Daarom hebben wij de gamba heel gelaten en enkel de staart ‘gepeld’.

Het is nu erg belangrijk om het darmkanaal van de garnaal te verwijderen. Dit wil je simpel gezegd niet eten. Snijd met een scherp mes over de gehele lengte van de staart (over de rugkant!) een inkeping van ongeveer een halve centimeter. Je ziet nu een zwart draadje lopen. Verwijder deze voorzichtig met je mes en spoel de gamba daarna goed schoon.
Smeer nu een ruime hoeveelheid chimichurri over de staarten van de gamba’s en laat deze voor ongeveer een half uurtje marineren.

Bereiding

Ca. 10 min.

Je hebt nu voldoende tijd om je BBQ voor te bereiden op een gematigde temperatuur van ongeveer 160 graden. We willen de kolen niet extreem heet (>200°C) want dan vat de olie in de chimichurri direct vlam en worden je arme gamba’s direct zwart.

Als je de BBQ onder controle hebt (held!) leg je de gamba’s voorzichtig direct boven de kolen. Na ongeveer 2 minuten (wij hadden flinke jongens) draai je de gamba’s voorzichtig om. Aanschouw nu de prachtige oranje kleur als een zonsondergang in Buenos Aires. Nog eventjes geduld!

Na nog eens twee minuten haal je de gamba’s van de BBQ en serveer je ze met de overgebleven chimichurri. Buen provecho!!

Gril de garnalen direct

Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (4)

  1. Mmmm erg lekker recept. Heb dit recept samen met een aantal vrienden gemaakt op mijn nieuwe Big Green Egg. Kan je misschien nog iets aan raden om er bij te serveren?

    Hoor het graag! 🙂

    Reactie door Vincent op 08-07-2017 om 16:30

    • Hoi Vincent, excuses voor de late reactie. Wat leuk dat je dit recept hebt gemaakt. Je zou roseval aardappeltjes met gepofte knoflook en rozemarijn erbij kunnen serveren. 😉

      Reactie door Bastiaan op 18-07-2017 om 21:20

  2. Ziet er heerlijk uit

    Reactie door Els op 28-06-2017 om 13:52

    • Zo smaakt het ook!

      Reactie door Bastiaan op 28-06-2017 om 17:35

Laat een reactie achter

Ca. 30 min.

Benodigdheden

    Garnalen
    Chimichurri
    • 3 tenen knoflook

    • 2 el verse peterselie

    • 2 el verse oregano

    • 1/2 rode peper (zonder pitjes)

    • Sap van 1 limoen

    • 1 el verse bieslook

    • 1 ui

    • 2 el rode wijn azijn

    • 100 ml olijfolie

    • Zout en peper naar smaak

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan De Botterbal, garnalen balletje met ontbijtspek en chilimayo

Een ultieme combinatie van garnalen en spek in een gehaktballetje.

Bekijk recept play_arrow
Niels Red Snapper in zoutkorst

Deze manier van bereiden zie je niet vaak maar is super lekker!

Bekijk recept play_arrow