bbqproof.nl Recepten Vis Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden

Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden

star_rate
Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden

Ca. 40 min.

Ingredienten

Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden

Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden

Gegrilde forel! Aan dit recept heb ik mooie herinneringen. De eerste keer dat ik dit heb gegeten was ik samen met een maatje, zijn vader en mijn eigen vader aan het kamperen aan de rivier de Ourthe in de Ardennen. Overdag gingen we raften en ’s avonds gingen we uit eten bij een random restaurant. Drie keer raden wat ik koos als hoofdgerecht: juustem, gegrilde forel. Mooie herinnering toch! 🙂

Forel is een vis die zeer geschikt is om in zijn geheel te bereiden op de BBQ. Het visvlees is stevig en neutraal van smaak. Je kan dus zelf aan de bak om smaken toe te voegen. Wij hebben gekozen voor verse dille, knoflook, citroen en een lekkere vis rub. Als klap op de vuurpijl hebben we ook een klein handje rookhout snippers (appelhout) toegevoegd. Dit geeft naast een gave kleur ook een subtiele smaak aan de vis.

(Fun)fact: : Een forel kan soms een gronderige smaak hebben. Dat komt omdat de vis dan niet goed is uitgezwommen in vers water voordat hij geslacht is. Dit is een belangrijke stap tijdens het kweken van deze vis. Wilde forel heeft hier overigens minder last van.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 minuten

Bereid de BBQ voor om te grillen op ongeveer 160°C.

Spoel de vissen schoon onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Snijd de citroen in halve maantjes, de knoflook in kleine stukjes en doe deze samen met de dille in de buikholte van de forel. Voeg als laatste nog een beetje van de vis rub toe.

Bind de vissen bij elkaar met het slagerstouw. Smeer wat olie op de buitenkant van de vis en bestrooi met de rub (blijft goed plakken nu ;))

Bereiding

Ca. 45 min.

Leg de forellen op de indirecte kant van de BBQ. Gooi een klein handje rookhout op de kolen en sluit de deksel.

Na ongeveer 30 minuten is de forel klaar. Mocht je twijfelen dan kan je de kerntemperatuur checken. Deze moet dan 60°C zijn.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Hele forel van Meatfish.nl
Weber Master Touch Premium door Weber NL
ECHT premium houtskool

Meatfish, ECHT en Weber bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (6)

  1. Vorige week zelf gevangen
    Nu vanavond gaan we deze proberen

    Reactie door Willem op 17-07-2021 om 11:40

    • Ohhh heerlijk. Dat klinkt goed!

      Reactie door Niels op 19-07-2021 om 13:55

  2. We gaan hem morgenavond proberen!!

    Reactie door Ellis op 16-07-2021 om 16:45

    • Wat super leuk Ellis! We zijn benieuwd of het gelukt is?

      Reactie door Niels op 20-07-2021 om 18:42

  3. Zie er goed uit. Tijd om weer eens wat meer vis op de BBQ te bereiden.

    Reactie door RTLNiels op 14-04-2020 om 12:06

    • Zeg dat Spako!

      Reactie door Niels op 14-04-2020 om 12:36

Laat een reactie achter

Ca. 40 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Aziatische zalmrib

Een hele verrassende smaakexplosie!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan De Botterbal, garnalen balletje met ontbijtspek en chilimayo

Een ultieme combinatie van garnalen en spek in een gehaktballetje.

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Aziatische kokossoep met gegrilde gamba’s

Heerlijke soep met subtiele smaken, ideaal als voor- of tussengerecht.

Bekijk recept play_arrow