bbqproof.nl Recepten Vis Grote garnalen met pittige cajun boter

Grote garnalen met pittige cajun boter

star_rate
Grote garnalen met pittige cajun boter

Ca. 20 min.

Ingredienten

  • 200g gepelde garnalen van Meatfish.nl

  • 55g roomboter

  • 6g cajun kruidenmix

  • Takje peterselie (garnering)

  • Evt. Terracotta schaaltje

Grote garnalen met pittige cajun boter

Grote garnalen met pittige cajun boter

Garnalen in pittige cajunboter. Bij het lezen van deze titel loopt het water mij al in de mond.  

Ik vind het leuk om de introductie van dit gerechtje te beginnen met een klein geschiedenis lesje. Wat niet veel mensen weten is dat met Cajun een bevolkingsgroep wordt bedoeld in het zuiden van de Verenigde Staten (Louisiana). Het gaat om Fransen die vroeger zijn geëmigreerd naar o.a. Nova Scotia in Canada (Acadië) en vervolgens hebben rond gezworven (nadat de Engelsen het gebied overnamen) totdat ze zich in het zuiden van de VS vestigden. Naast de mensen zelf wordt ook taal, keuken en muziek met Cajun aangeduid. Cajun is dan ook een verbastering van het woord ‘Acadian’ (Wikipedia).Toch leuk om te weten of niet?! 

Kruiden

Cajun kruiden zijn een pittig mengsel van verschillende kruiden waarmee veel wordt gekookt in Louisiana. Een populair Cajun gerecht in Louisiana is kreeft. Aangezien dat voor ons wat lastig werd hebben wij gekozen om het met grote garnalen te proberen. Is toch een soort familie zeggen we dan maar. Je kan dit natuurlijk ook met langoustines proberen!  

Funfact: je spreekt Cajun uit als ‘kee djun’ en niet als kajoen. 

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 5 min.

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 180°C.

Dep de garnalen droog en leg even apart. Haal de boter uit de koelkast en laat een beetje zacht worden. Meng vervolgens de cajun kruiden met de boter.

Bereiding

Ca. 15 min.

De bereiding is echt te simpel. Gril de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar boven de kolen.

Doe de boter in de schaaltjes zodat deze kan smelten.

Zodra de garnalen gaar zijn en de boter gesmolten leg je ze in het ovenschaaltje. Zorg dat de garnalen volledig onder de boter komen. Laat even een paar minuten pruttelen. Haal de schaaltjes van de BBQ en garneer met de peterselie. Serveer direct. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Grote gepelde garnalen van Meatfish.nl
ECHT premium houtskool

Meatfish en ECHT bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 20 min.

Benodigdheden

  • 200g gepelde garnalen van Meatfish.nl

  • 55g roomboter

  • 6g cajun kruidenmix

  • Takje peterselie (garnering)

  • Evt. Terracotta schaaltje

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Zalm teriyaki op een rookplank

Heerlijk zachte zalm met een pittige teriyaki laksaus!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Japanse tonijn steak met wasabimayo en wakamé

Een Japanse tonijn steak van je eigen BBQ, wat wil je nog meer? Als er ...

Bekijk recept play_arrow