Grote garnalen met pittige cajun boter
Ca. 20 min.
Ingredienten
200g gepelde garnalen van Meatfish.nl
55g roomboter
6g cajun kruidenmix
Takje peterselie (garnering)
Evt. Terracotta schaaltje
Grote garnalen met pittige cajun boter
Garnalen in pittige cajunboter. Bij het lezen van deze titel loopt het water mij al in de mond.
Ik vind het leuk om de introductie van dit gerechtje te beginnen met een klein geschiedenis lesje. Wat niet veel mensen weten is dat met Cajun een bevolkingsgroep wordt bedoeld in het zuiden van de Verenigde Staten (Louisiana). Het gaat om Fransen die vroeger zijn geëmigreerd naar o.a. Nova Scotia in Canada (Acadië) en vervolgens hebben rond gezworven (nadat de Engelsen het gebied overnamen) totdat ze zich in het zuiden van de VS vestigden. Naast de mensen zelf wordt ook taal, keuken en muziek met Cajun aangeduid. Cajun is dan ook een verbastering van het woord ‘Acadian’ (Wikipedia).Toch leuk om te weten of niet?!
Kruiden
Cajun kruiden zijn een pittig mengsel van verschillende kruiden waarmee veel wordt gekookt in Louisiana. Een populair Cajun gerecht in Louisiana is kreeft. Aangezien dat voor ons wat lastig werd hebben wij gekozen om het met grote garnalen te proberen. Is toch een soort familie zeggen we dan maar. Je kan dit natuurlijk ook met langoustines proberen!
Funfact: je spreekt Cajun uit als ‘kee djun’ en niet als kajoen.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 5 min.
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 180°C.
Dep de garnalen droog en leg even apart. Haal de boter uit de koelkast en laat een beetje zacht worden. Meng vervolgens de cajun kruiden met de boter.

Bereiding
Ca. 15 min.
De bereiding is echt te simpel. Gril de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar boven de kolen.


Doe de boter in de schaaltjes zodat deze kan smelten.

Zodra de garnalen gaar zijn en de boter gesmolten leg je ze in het ovenschaaltje. Zorg dat de garnalen volledig onder de boter komen. Laat even een paar minuten pruttelen. Haal de schaaltjes van de BBQ en garneer met de peterselie. Serveer direct. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Grote gepelde garnalen van Meatfish.nl
– ECHT premium houtskool
Meatfish en ECHT bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Zalm teriyaki op een rookplank
Heerlijk zachte zalm met een pittige teriyaki laksaus!

Koud gerookte zalm tartaar met sojasaus en wasabimayo
Heerlijk als voor- of tussengerecht!

Japanse tonijn steak met wasabimayo en wakamé
Een Japanse tonijn steak van je eigen BBQ, wat wil je nog meer? Als er ...
Nog geen berichten
Laat een reactie achter