bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Zelfgemaakte en licht gerookte aardappelgratin van de BBQ

Zelfgemaakte en licht gerookte aardappelgratin van de BBQ

star_rate
Zelfgemaakte en licht gerookte aardappelgratin van de BBQ

Ca. 60 min.

Ingredienten

  • 800 gr. aardappels

  • 150 gr. spekreepjes

  • 100 gr. geraspte belegen kaas

  • 1 ei

  • 20 gr. roomboter

  • 125 ml. slagroom

  • 125 ml. melk

  • 2 tl uiengranulaat

  • 2 tl knoflookpoeder

  • Peper en zout

Zelfgemaakte en licht gerookte aardappelgratin van de BBQ

Zelfgemaakte en licht gerookte aardappelgratin van de BBQ

Aardappel gratin van de BBQ? Absoluut, want als het in de oven kan kan het ook zeker in de BBQ! Een gratin is iets wat er bij mij (Niels) vaak gegeten wordt. Ik moet bekennen dat ik dan vaak kies voor de kant en klare variant die het net ff ‘anders’ maakt. Wat ik niet wist is dat je echt super makkelijk zelf een gratin kan maken. Het basis recept bestaat namelijk maar uit een paar ingrediënten die je vaak gewoon in huis hebt zoals melk, kaas en eieren.

Voor ons recept hebben wij lekker uitgebakken spekjes toegevoegd aan het mengsel. Dit geeft een lekkere smaak en bite. En om er echt een BBQ touch aan te geven hebben wij voordat de schaal met gratin op de BBQ ging nog een klein handje rooksnippers op het houtskool gelegd. De aardappelgratin krijgt hierdoor een lichte rooksmaak. Heerlijk!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 minuten

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Schil de aardappels en kook ze even kort voor (10 minuten). Snijd de aardappels vervolgens in plakjes. Je kan eventueel ook kant-en-klare aardappelschijfjes kopen maar dit vinden wij lekkerder.

Bak intussen de spekjes krokant in een koekenpan (of skillet).

Meng de melk, slagroom en het ei door elkaar. Voeg de spekjes en kruiden (knoflook en uiengranulaat) toe aan het mengsel. Leg de gesneden aardappelschijfjes in een met roomboter ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.

Bereiding

ca. 45 minuten

Voeg voor de bereiding een handje rooksnippers toe voor een echte BBQ touch!

Zet de ovenschaal met de aardappelgratin op de indirecte kant van de BBQ. Bak de gratin voor ongeveer 30 minuten.

Eet smakelijk!

Disclaimer

ECHT premium houtskool
Kruiden en specerijen door  van Beekum Specerijen

ECHT en van Beekum Specerijen bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 60 min.

Benodigdheden

  • 800 gr. aardappels

  • 150 gr. spekreepjes

  • 100 gr. geraspte belegen kaas

  • 1 ei

  • 20 gr. roomboter

  • 125 ml. slagroom

  • 125 ml. melk

  • 2 tl uiengranulaat

  • 2 tl knoflookpoeder

  • Peper en zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde wortels met honing en pesto

Verras je gasten met dit smaakvolle bijgerecht van knapperige wortels met honing en pesto.

Bekijk recept play_arrow
Niels Toetje met gegrilde ananas!

Na dit toetje wil je nooit meer iets anders na het eten!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gepofte knoflook

Ervaar de heerlijke zachte, milde en nootachtige smaak van knoflook door deze te poffen.

Bekijk recept play_arrow