Pesto paprika rolletjes met mozzarella
Pesto paprika rolletjes met mozzarella
Paprika van de BBQ. Wie dat uitgevonden heeft mag van mij een standbeeld krijgen! Je krijgt een mooie kleur op je bord en het is nog gezond ook. Voeg daar nog pesto en mozzarella aan toe en je hebt een heerlijk vegetarisch borrelhapje.
Voor dit recept wil ik alle credits geven aan mijn vriend Henrik. Hij appte mij laatst; “Bas ik heb vandaag iets lekkers gemaakt op de BBQ! Ideetje voor BBQproof?” Toen hij vertelde dat het een combinatie was van paprika, mozzarella en pesto was ik om en heb ik vrij snel de BBQ aan gestoken om het te proberen. Het is inderdaad een heerlijk gerecht, ideaal voor bij de borrel of als bijgerecht.
Voor dit recept kan je gegrilde paprika’s uit een potje gebruiken maar dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben de paprika’s zelf gegrild, dit is namelijk veel leuker om te doen. En het is super simpel, je laat de paprika’s namelijk helemaal zwart worden en haalt dan het velletje eraf. In dit artikel lees je hoe je dit kan doen. Ook met de pesto kan je variëren. Wij hebben zelf de pesto gemaakt, deze zullen wij later nog delen op ons blog.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 minuten
Wij vinden het lekker om de paprika’s al een paar dagen eerder te grillen en dan in knoflookolie te bewaren. Uiteraard hoeft dit niet perse. Gril dan de paprika’s tot ze zwart zijn en verwijder het velletje.
Snijd de paprika vervolgens in repen en leg apart. Ook de mozzarella snijden we in kleine stukjes. Vervolgens smeer je de paprika’s in met verse pesto en vul je deze met mozzarella.


Prikker erin en je hapje is klaar.
Bereid de barbecue ondertussen voor om indirect te grillen op 180°C.

Bereiding
ca. 15 minuten
Leg de paprika rolletjes in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel. De paprika rolletjes zijn klaar wanneer de mozzarella begint te smelten. Dit gaat vrij snel, dus houdt het goed in de gaten. Voor dat je het weet druipt de mozzarella in je BBQ.


En serveren maar! Eet smakelijk.

Disclaimer
Het originele recept komt uit: ’40 recepten voor de barbecue’! Het boek is/was te koop bij de Xenos. Helaas kan ik het niet linken, omdat het online niet te vinden is.
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Pulled sticky reuze paddenstoel | Koningsoesterzwam
Het klassieke BBQ gerecht alleen dan met koningsoesterzwammen!

Gegrilde wortels met honing en pesto
Verras je gasten met dit smaakvolle bijgerecht van knapperige wortels met honing en pesto.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter