bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Mini appelcroissantjes van de BBQ

Mini appelcroissantjes van de BBQ

star_rate
Mini appelcroissantjes van de BBQ

Ca. 30 minuten

Ingredienten

    Mini appelcroissantjes
    • Vers croissantdeeg (koeling)

    • 2 appels (Elstar)

    • 2 el. suiker

    • 2 tl. Kaneel

    • 1 ei

    Overig
    • Pizzasteen

    • Kwast

Mini appelcroissantjes van de BBQ

Mini appelcroissantjes van de BBQ

Mini appelcroissantjes. Van de BBQ? Jazeker! Dit keer maken we weer eens een zoet gerecht op de barbecue. Eentje die je zowel bij de koffie maar ook als toetje kunt serveren. Supersimpel maar echt waanzinnig lekker.

Soms heb je van die momenten dat de inspiratie voor een nieuw gerecht spontaan ontstaat. Dat is ook zo bij dit leuke receptje. Zo nu en dan maak ik wel eens van die verse croissantjes uit zo’n rol met vers deeg. Mijn zoontje helpt dan graag (5 seconden) mee en binnen 20 mins heb je een heerlijk ontbijtje. Vaak maak ik verschillende varianten waaronder met kaas (duh) en met suiker.

Bij de laatste keer had ik in mijn hoofd zitten om weer eens iets anders te maken. Met een zelfgemaakte appeltaart (staat nog op de bucketlist voor op de bbq) in gedachte wilde ik dit eerst in het klein proberen (mini appelcroissantjes dus). Dus wat heb je nodig? Appel, croissantdeeg, kaneel, ei en suiker. Hoe lekker! Zo gezegd zo gedaan en het was verrukkelijk. Ik vind het een soort appelflap maar dan anders. Heel erg lekker in ieder geval!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min.

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Leg de pizzasteen alvast op de BBQ zodat deze kan voorverwarmen.

Schil de appel en snijd deze in partjes. Doe de partjes in een mengkom en doe hier de suiker en kaneel bij.

Rol het croissantdeeg uit en snijd hier kleine driehoekjes uit. Het moeten tenslotte mini croissantjes worden. Zie afbeelding als voorbeeld hoe te snijden.

Rol de appelpartjes in het deeg.

Bereiding

Ca. 15 minuten

Snijd een stuk bakpapier zo dat het de hele pizzasteen bedekt.

Leg de mini appelcroissantjes verspreid over de steen en bestrijk met het opgeklopte ei. Bestrooi eventueel nog met wat suiker.

Gaar de mini croissantjes tot deze mooi bruin zijn gekleurd. Bij ons duurde dit ongeveer 15 minuten.

Serveer direct want warm zijn ze het lekkerst!

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
Kaneel door  van Beekum Specerijen

 

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 minuten

Benodigdheden

    Mini appelcroissantjes
    • Vers croissantdeeg (koeling)

    • 2 appels (Elstar)

    • 2 el. suiker

    • 2 tl. Kaneel

    • 1 ei

    Overig
    • Pizzasteen

    • Kwast

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Coleslaw met venkel

De perfecte salade voor bij vis of varkensvlees

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gegrilde wortels met honing en pesto

Verras je gasten met dit smaakvolle bijgerecht van knapperige wortels met honing en pesto.

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper

Zachte pompoenpuree, perfect te combineren met vis of vlees.

Bekijk recept play_arrow