Mini appelcroissantjes van de BBQ
Ca. 30 minuten
Ingredienten
Vers croissantdeeg (koeling)
2 appels (Elstar)
2 el. suiker
2 tl. Kaneel
1 ei
Pizzasteen
Kwast
Mini appelcroissantjes
Overig
Mini appelcroissantjes van de BBQ
Mini appelcroissantjes. Van de BBQ? Jazeker! Dit keer maken we weer eens een zoet gerecht op de barbecue. Eentje die je zowel bij de koffie maar ook als toetje kunt serveren. Supersimpel maar echt waanzinnig lekker.
Soms heb je van die momenten dat de inspiratie voor een nieuw gerecht spontaan ontstaat. Dat is ook zo bij dit leuke receptje. Zo nu en dan maak ik wel eens van die verse croissantjes uit zo’n rol met vers deeg. Mijn zoontje helpt dan graag (5 seconden) mee en binnen 20 mins heb je een heerlijk ontbijtje. Vaak maak ik verschillende varianten waaronder met kaas (duh) en met suiker.
Bij de laatste keer had ik in mijn hoofd zitten om weer eens iets anders te maken. Met een zelfgemaakte appeltaart (staat nog op de bucketlist voor op de bbq) in gedachte wilde ik dit eerst in het klein proberen (mini appelcroissantjes dus). Dus wat heb je nodig? Appel, croissantdeeg, kaneel, ei en suiker. Hoe lekker! Zo gezegd zo gedaan en het was verrukkelijk. Ik vind het een soort appelflap maar dan anders. Heel erg lekker in ieder geval!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 15 min.
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Leg de pizzasteen alvast op de BBQ zodat deze kan voorverwarmen.
Schil de appel en snijd deze in partjes. Doe de partjes in een mengkom en doe hier de suiker en kaneel bij.
Rol het croissantdeeg uit en snijd hier kleine driehoekjes uit. Het moeten tenslotte mini croissantjes worden. Zie afbeelding als voorbeeld hoe te snijden.
Rol de appelpartjes in het deeg.


Bereiding
Ca. 15 minuten
Snijd een stuk bakpapier zo dat het de hele pizzasteen bedekt.
Leg de mini appelcroissantjes verspreid over de steen en bestrijk met het opgeklopte ei. Bestrooi eventueel nog met wat suiker.

Gaar de mini croissantjes tot deze mooi bruin zijn gekleurd. Bij ons duurde dit ongeveer 15 minuten.
Serveer direct want warm zijn ze het lekkerst!


Disclaimer
Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
– Kaneel door van Beekum Specerijen
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde wortels met honing en pesto
Verras je gasten met dit smaakvolle bijgerecht van knapperige wortels met honing en pesto.

Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper
Zachte pompoenpuree, perfect te combineren met vis of vlees.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter