Krokante uienringen
ca. 35 minuten
Ingredienten
1 grote rode ui
2 eieren
handje bloem
handje panko
Krokante uienringen
Krokante uienringen van de BBQ: een verrassend hapje voor bij de borrel. Dit borrelhapje is eigenlijk ontstaan door de burger die we maakte tijdens de bloggers-burger-battle. De krokante uien zorgde op deze burger voor een extra bite en ook ‘los’ smaakte ze heerlijk. Daarom kan het recept niet ontbreken op onze site.
De krokante uienringen smaken dus heerlijk op een burger maar ze misstaan ook zeker niet op een borrelplank. Je kan er dus meerdere kanten mee op. Wij hebben gekozen voor rode ui, natuurlijk kan je ook voor een andere ui kiezen. Als je er maar grote ringen van kunt snijden :-). De uien hebben wij gepaneerd met panko omdat dit een grove structuur heeft. Je kan er ook voor kiezen om broodkruimels te gebruiken. Je kan dus alle kanten op met de ui. Een ding is zeker: als je ze eenmaal geproefd hebt ben je gelijk verkocht!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 min.
Snijd de uien in ringen en klop de eieren los. Leg verschillende schaaltjes klaar en vul ze met de geklopte eieren, meel, panko en de uienringen. Maak de barbecue gereed om indirect te grillen op 200 graden.
Als alles klaar staat gaan we de uien ringen paneren. Dit doen we door de uienringen eerst door de bloem te halen, daarna door de geklopte ei en als laatste door de panko. Leg de gepaneerde uien vervolgens op een schoon bord.

Bereiding
ca. 20 min.
De bereiding is super simpel. De gepaneerde uienringen gaan we indirect grillen. Leg de uienringen op het rooster en sluit het deksel. Leg ze niet te dicht bij de kolen, anders verbranden ze. Na ongeveer 20 minuten waren onze uien krokant.
Dan kan je ze nu serveren op de borrelplank of tussen de burger.
Eet smakelijk!

Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus
Heerlijk vegetarische snack van de BBQ.

Gegrilde en gestoofde venkel en tomaat in witte wijn
Heerlijke in combinatie met gegrilde (wit)vis
Alle reacties (2)
Wat een goed idee dit, hoe heet had je de bbq ongeveer?
Reactie door Bram op 15-04-2019 om 11:28
Hi Bram, rond de 200°C. Dan worden ze lekker krokant.
Reactie door Niels op 17-04-2019 om 11:49
Laat een reactie achter