Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese
Ca. 30 mins.
Ingredienten
1 Ciabatta brood
2 tomaten
1 bolletje mozzarella
Pesto
Handje basilicum
Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese
Italië is absoluut een van mijn favoriete landen. Mooie historie, prachtige landschappen en een waanzinnige keuken die vooral draait om het gebruik van een minimaal aantal verse ingrediënten. Zo ook dit recept; een ciabatta met pesto, verse mozzarella en tomaat. Simpel, maar super smaakvol. Lekker dat knapperige brood met de romige mozzarella en sappige tomaat. Een perfect gerecht om te delen met vrienden op een zwoele zomeravond.
Dit recept is niet ‘van ons’. Je vindt er superveel varianten van op internet (Google / Pinterest). Het idee kwam ook in dit geval van mijn vrouw. Die stuurde een linkje door met een vergelijkbaar recept maar dan voor in de Airfryer of oven. Nou, dat wordt voor mij de BBQ was mijn eerste gedachte. Zo gezegd, zo gedaan! En zie hier, onze BBQ variant van deze Italiaanse topper! Wat we nog niet hebben getest maar waarschijnlijk heerlijk is, is de ciabatta te vervangen door ons eigen Italiaanse brood!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min.
Bereid nu je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Trek de mooiste blaadjes van de basilicum en leg deze apart. Snijd de uitgelekte mozzarella in dunne plakken.

We snijden de ciabatta in. Let op dat je niet te ver door snijdt!

Doe met een lepeltje wat pesto in de gleuven van het brood. Doe er vervolgens een plakje tomaat en mozzarella in totdat het hele brood gevuld is. Dat is alles!


Bereiding
Ca. 15 min.
Leg het brood op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Check na ongeveer 10 minuten of de kaas mooi gesmolten is. Als dit nog niet zo is wacht dan nog even.

Als de kaas een mooi bruin kleurtje heeft kan het brood van de BBQ. Druk voorzichtig (brood is heet) de blaadjes basilicum tussen de kaas en het brood. Serveer het brood direct op een mooie plank. Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen uit dit artikel zijn gesponsord:
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
– ECHT premium houtskoo
ECHT en Weber bedankt!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde en gestoofde venkel en tomaat in witte wijn
Heerlijke in combinatie met gegrilde (wit)vis

Mini appelcroissantjes van de BBQ
Een heerlijk hapje voor als dessert of bij een bakkie koffie!

Gepofte knoflook
Ervaar de heerlijke zachte, milde en nootachtige smaak van knoflook door deze te poffen.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter