bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese

Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese

star_rate
Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese

Ca. 30 mins.

Ingredienten

  • 1 Ciabatta brood

  • 2 tomaten

  • 1 bolletje mozzarella

  • Pesto

  • Handje basilicum

Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese

Italiaans borrelbrood, Ciabatta Caprese

Italië is absoluut een van mijn favoriete landen. Mooie historie, prachtige landschappen en een waanzinnige keuken die vooral draait om het gebruik van een minimaal aantal verse ingrediënten. Zo ook dit recept; een ciabatta met pesto, verse mozzarella en tomaat. Simpel, maar super smaakvol. Lekker dat knapperige brood met de romige mozzarella en sappige tomaat. Een perfect gerecht om te delen met vrienden op een zwoele zomeravond.

Dit recept is niet ‘van ons’. Je vindt er superveel varianten van op internet (Google / Pinterest). Het idee kwam ook in dit geval van mijn vrouw. Die stuurde een linkje door met een vergelijkbaar recept maar dan voor in de Airfryer of oven. Nou, dat wordt voor mij de BBQ was mijn eerste gedachte. Zo gezegd, zo gedaan! En zie hier, onze BBQ variant van deze Italiaanse topper! Wat we nog niet hebben getest maar waarschijnlijk heerlijk is, is de ciabatta te vervangen door ons eigen Italiaanse brood!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Bereid nu je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Trek de mooiste blaadjes van de basilicum en leg deze apart. Snijd de uitgelekte mozzarella in dunne plakken.

We snijden de ciabatta in. Let op dat je niet te ver door snijdt!

Doe met een lepeltje wat pesto in de gleuven van het brood. Doe er vervolgens een plakje tomaat en mozzarella in totdat het hele brood gevuld is. Dat is alles!

Bereiding

Ca. 15 min.

Leg het brood op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Check na ongeveer 10 minuten of de kaas mooi gesmolten is. Als dit nog niet zo is wacht dan nog even.

Als de kaas een mooi bruin kleurtje heeft kan het brood van de BBQ. Druk voorzichtig (brood is heet) de blaadjes basilicum tussen de kaas en het brood. Serveer het brood direct op een mooie plank. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen uit dit artikel zijn gesponsord:

Weber Master Touch Premium door Weber NL
ECHT premium houtskoo

ECHT en Weber bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 mins.

Benodigdheden

  • 1 Ciabatta brood

  • 2 tomaten

  • 1 bolletje mozzarella

  • Pesto

  • Handje basilicum

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde wortels met honing en pesto

Verras je gasten met dit smaakvolle bijgerecht van knapperige wortels met honing en pesto.

Bekijk recept play_arrow
Niels Mango-Ananas spies

Sluit je ogen en denk aan een zonsondergang op een tropisch eiland. Je hebt net ...

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

Champignons doordrenkt met ketjap en een vleugje knoflook! De lekkerste die je ooit gaat eten.

Bekijk recept play_arrow