bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gevulde aardappel met ei en spek

Gevulde aardappel met ei en spek

star_rate
Gevulde aardappel met ei en spek

Ca 45 mins.

Ingredienten

  • 3 grote aardappels

  • 50g ontbijtspek

  • 3 gekookte eieren

  • 150g geraspte kaas (mozzarella)

  • Roomkaas

  • 1 jalapeno

  • 3 bosui

  • Knoflookpoeder

  • Uienpoeder

  • 2 el. mosterd

Gevulde aardappel met ei en spek

Gevulde aardappel met ei en spek

Een gevulde aardappel van de BBQ. De aardappel op zichzelf vind ik persoonlijk niet zo heel spannend. Ik heb het vroeger bijna dagelijks in gekookte vorm gegeten. Ik was mij er toen nog niet van bewust dat er zo veel meer mogelijk is met deze groente. Ook op de BBQ zijn er verschillende manieren mogelijk om de aardappel te bereiden. Denk aan poffen of de Hasselback variant, heerlijk!

Dit recept heb ik eerlijk gezegd niet helemaal zelf bedacht. Een variant hierop kwam voorbij in zo’n kort filmpje op Facebook die mijn vrouw met mij deelde. En wie ben ik om dan nee te zeggen! Het leuke aan dit recept vind ik de eenvoud, met een handvol ingrediënten tover je een verrassend leuk bijgerecht op tafel. De basis is natuurlijk de aardappel maar door het ei en spek wordt dit een smakelijk geheel. Door het toevoegen van een klein blokje rookhout geef je het nog een extra kick. Eet smakelijk!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 mins.

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Kook de aardappels in de schil totdat deze zacht zijn. Snijd intussen de jalapeno en bosui fijn. Kook de eieren tot ze gaar zijn (eigeel niet meer vloeibaar).

Bak de spek totdat deze lekker krokant is en verkruimel het vervolgens.

Snijd de aardappels in de lengte door en hol ze uit tot ongeveer 5 mm van de rand. Meng de aardappel met de spek, het ei, jalepeno, bosui en de mosterd. Voeg het uipoeder en knoflookpoeder toe en meng dit goed door elkaar.

Vul de aardappel met het ei spek mengsel. Strooi de geraspte mozzarella er over heen.

Bereiding

ca. 30 mins.

Leg de gevulde aardappels op de indirecte kant van de BBQ. Gaar deze tot de kaas gesmolten is en een mooie bruine kleur heeft.

Serveer direct.

 

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit recept zijn gesponsord:

Kruiden en specerijen door  van Beekum Specerijen
ECHT premium houtskool

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca 45 mins.

Benodigdheden

  • 3 grote aardappels

  • 50g ontbijtspek

  • 3 gekookte eieren

  • 150g geraspte kaas (mozzarella)

  • Roomkaas

  • 1 jalapeno

  • 3 bosui

  • Knoflookpoeder

  • Uienpoeder

  • 2 el. mosterd

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Een mooie rosbief ingesmeerd met mosterd, worcestersaus en rozemarijn.

Bekijk recept play_arrow