Geroosterde en gerookte kikkererwten
ca. 25 minuten
Ingredienten
200 gram kikkererwten (let op, heb je gedroogde kikkererwten laat deze dan eerst een nacht weken in water)
1 grote tl rub-all-purpose” rel=”noopener” target=”_blank”>BBQ rub
1 el olijfolie
Handje houtsnippers (wij hebben eiken gebruikt)
Geroosterde kikkererwten
Overige
Geroosterde en gerookte kikkererwten
Kikkererwten van de BBQ? Ja, je leest het goed. Bij kikkererwten denk je snel aan humus of falafel maar je kan er veel meer mee. Wij roosteren kikkererwten vaak in de oven. Heerlijk om een recept even wat extra bite te geven. Door het roosteren maak je van een zachte erwt een krokant borrelnootje. Je kan deze geroosterde kikkererwten dus ook serveren als snack bij de borrel. Het is ook nog eens super simpel om te maken. Binnen 25 minuten heb je deze vegetarische snack op tafel.
Om er echt een BBQ variant van te maken heb ik de kikkererwten licht gerookt. Door een klein handje rookhout toe te voegen krijg je een waanzinnige BBQ smaak aan de erwten. Heerlijk. Uiteraard heb ik nog mijn favoriete BBQ rub aan te gevoegd.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 5 minuten.
Maak de BBQ gereed om te indirect grillen op 200 °C. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier en stop in een grote kom.
Voeg de olijfolie en de rub toe en meng goed door elkaar.

Bereiding
ca. 20 minuten
Leg de groentenkorf in de indirecte zone van de BBQ. Verdeel de kikkererwten over de groentenkorf en sluit het deksel.
Schud na 10 minuten de groentenkorf even heen hen weer zodat de kikkererwten verplaatsen. Sluit weer het deksel.

Na ongeveer 20 minuten zijn de kikkererwten klaar. Let wel goed op, laat je ze te lang liggen dan worden ze keihard. Blijf na 20 minuten dus continu controleren of ze krokant naar wens zijn.
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
– ECHT premium houtskool
Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde groente pizza met chili-olie
Pittige pizza met gegrilde aubergine en courgette

Gegrilde puntpaprika in knoflookolie
Heerlijke zachte en zoute paprika met een touch van knoflook.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter