Gegrilde wortels met honing en pesto
45 minuten
Ingredienten
1 bos bospenen (liefst klein)
2,5 el honing
1 el appelciderazijn
1 tl kaneel
3 takjes verse tijm
1 tl karwijzaad
3 el olijfolie
peper
zout
1 el pesto
50 gr. rucola
Gegrilde wortels met honing en pesto
Gegrilde wortels van de BBQ. Het is lekker en simpel. Precies wat je wilt voor een heerlijk bijgerecht. Zoals ik al eens eerder geschreven heb, zijn wij thuis nogal fan van het boek SLA. Een boek vol salades met heerlijke smaakcombinaties. Bij sommige gerechten sta je wel een uurtje in de keuken maar dan heb je ook wat! Nu is er ook al een tijdje SLA easy, zoals de naam al doet vermoeden staan hier hele simpele recepten in. Top dus. Uit dit easy boek komt dan ook dit recept voor gegrilde wortels. In het boek wordt de oven gebruikt maar die vervangen we natuurlijk voor de barbecue!
Wat ik vooral interessant vind aan dit recept is de honing-olie mengsel waarmee we de wortels insmeren. Deze olie maken we namelijk met appelciderazijn, honing, kaneel, karwijzaad, zout, peper en olie. Een combinatie die ik in eerste instantie niet snel zou maken. Vooral de honing en kaneel samen verbaasde me. Dat is dan ook gelijk een reden voor mij om juist dit recept te maken..
En je verwacht het waarschijnlijk al; de smaken gaan perfect samen. De wortels worden lekker knapperig op de BBQ waardoor je een heerlijke bite hebt. Dat in combinatie met rucola, pesto en de honing-olie mengsel maken het een verrassend lekker bijgerecht.
Tip uit ervaring: Gebruik het liefst dunne bospenen en geen winterpenen. Anders duurt het uren!
Bereiding
Voorbereiding
10 minuten
Als eerste maken we het honing-olie mengel. Meng de honing, appelciderazijn, kaneel, karwijzaad, tijm en olie in een kommetje. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Maak vervolgens de barbecue gereed voor indirect grillen op 200-250 graden. We zorgen voor een hoge temperatuur, wortels hebben namelijk wel even de tijd nodig om gaar te worden.
Ondertussen smeren we de wortels rijkelijk in met de honing-olie mengsel.

Bereiding
30-45 minuten
Leg de wortels op het rooster in de indirecte-zone en sluit het deksel. De wortels zijn klaar wanneer ze gaar zijn (doh, haha). Houd daarom in de gaten wanneer ze zacht worden. Persoonlijk vind ik het lekker als ze nog wel knapperig zijn. Bij ons duurde het zo’n 40 minuten. Maar dit hangt dus af van de dikte van de wortels en de temperatuur van de BBQ.


Serveer de wortels op een groot bord met rucola en verdeel de pesto over de wortels.
Eet smakelijk!

Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Luchtig platbrood met knoflooksaus
Een heerlijk brood wat je binnen een handomdraai op tafel zet!

Gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter
Aardappel in de folie tussen het houtskool! Super simpel en lekker!
Alle reacties (2)
Lijkt me heerlijk. Wat voor pesto heb je gebruikt? Ook zelf gemaakt?
Reactie door Greetje op 25-06-2020 om 16:07
Gewoon uit een potje dit keer maar je kan het ook makkelijk zelf maken!
Reactie door Niels op 29-06-2020 om 08:17
Laat een reactie achter