bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde rode biet

Gegrilde rode biet

star_rate
Gegrilde rode biet

Ca. 20 min.

Ingredienten

    • 4 personen

    • 2 rauwe rode bieten

    • Balsamicoazijn

    • Olijfolie

    • Handje verse basilicum

    • Peper

    • Zout

Gegrilde rode biet

Gegrilde rode biet

Drop the biet! Een nieuw recept van BBQproof maar dan zónder vlees of vis! Dat is even andere koek. Dit gerecht heeft mij echt verrast want ik ben over het algemeen een fanatiek vlees- en viseter. Toch komt de rode biet met hoge notering binnen in mijn persoonlijke favorietenlijst. De combinatie van de rode biet met balsamicoazijn en verse basilicum is voor mij een zogenaamde ‘match made in heaven’.

Dit gerecht is ontstaan door de vaak gestelde vraag of wij leuke bijgerechten weten bij onze overige recepten. En BBQproof zou BBQproof niet zijn als we hier geen gehoor aan zouden geven. Want het liefst serveren wij natuurlijk een compleet menu van de BBQ! Kijk, wij raden bijvoorbeeld aan om ons prei-gerecht met de côte de boeuf te combineren maar er zijn natuurlijk meerdere recepten prima geschikt!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Schil de rode biet met een dunschiller. Snijd met een scherp met dunne plakken (2-3 mm zo’n beetje). Tip! Je kan hiervoor ook een mandoline gebruiken, dan zijn alle plakken even dik. Besprenkel de plakken biet met olijfolie en bestrooi met zout.

Snijd plakken van 2-3 mm.

Bereiding

Ca. 10 min.

Stook je BBQ flink heet op naar een temperatuur van rond de 220°C. We gaan de bieten namelijk direct grillen boven de kolen. Leg de plakjes voorzichtig op het rooster en sluit voorzichtig het deksel. Hiermee voorkom je dat er vlammen ontstaan. Draai na ongeveer 4 minuten de plakjes om zodat je ook op de andere kant mooie grillstrepen krijgt. Na 4 minuten haal je de biet van de BBQ en presenteer je deze op een mooi bord. Bestrooi de biet met een goede balsamicoazijn en wat peper en zout. Tot slot garneer je jouw prachtige bord met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

Gril de biet direct

Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (6)

  1. Gisterenavond BBQ met een grote vrienden die vreemd opkeken van de rode bieten. Dit hadden ze nog nooit gezien. We hebben ervan gesmuld en ze bleven maar zeggen hoe heerlijk verrassend ze deze combinatie vonden.

    Reactie door Karel op 22-07-2018 om 06:58

    • Ha Karel, wat leuk om te horen! Wij zijn ook echt gek op deze bieten. Dankje!

      Reactie door Bastiaan op 23-07-2018 om 20:24

  2. Ik heb dit recept al 4 keer gemaakt. Steeds werd er een beetje argwanend naar gekeken en 2 keer de vraag gesteld: Is dat lekker dan? Ik riep steeds: Dit wordt super lekker. Let maar op!
    Alle keren was iedereen (jong en oud) super enthousiast. Het is ook echt geweldig lekker! Thanks voor het lekkere en goede recept!

    Reactie door Matthé op 05-07-2018 om 09:05

    • Hi Matthé,
      Wat superleuk om te horen! Wij zijn ook elke keer enthousiast over de smaak van gegrilde rode biet!

      Reactie door Niels op 06-07-2018 om 06:42

  3. Mmm

    Reactie door Mmm op 25-06-2018 om 16:21

    • Ja hè!

      Reactie door Niels op 25-06-2018 om 18:55

Laat een reactie achter

Ca. 20 min.

Benodigdheden

    • 4 personen

    • 2 rauwe rode bieten

    • Balsamicoazijn

    • Olijfolie

    • Handje verse basilicum

    • Peper

    • Zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

Champignons doordrenkt met ketjap en een vleugje knoflook! De lekkerste die je ooit gaat eten.

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gepofte knoflook

Ervaar de heerlijke zachte, milde en nootachtige smaak van knoflook door deze te poffen.

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Aubergine rolletjes

Heerlijk vegetarisch hapje in een handomdraai op tafel!

Bekijk recept play_arrow