bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde puntpaprika in knoflookolie

Gegrilde puntpaprika in knoflookolie

star_rate
Gegrilde puntpaprika in knoflookolie

30 minuten

Ingredienten

  • 2 puntpaprika’s

  • 1 teen knoflook

  • Olijfolie

Gegrilde puntpaprika in knoflookolie

Gegrilde puntpaprika in knoflookolie

Paprika is één van mijn favoriete groenten om te grillen. Heerlijk als bijgerecht bij steaks als ribeye en entrecote of bij een stuk picanha. Maar je kan het natuurlijk ook heerlijk combineren met een salade of op een burger. Kortom, je kan heel veel kanten op met een gegrilde paprika.

Het mooie aan de bereiding van dit recept is dat het eigenlijk niet fout kan gaan. De paprika laat je namelijk helemaal zwart blakeren. Klinkt in eerste instantie niet erg lekker, alleen het heeft een functie. Doordat het velletje van de paprika zwart wordt, kan je deze heel gemakkelijk verwijderen. Wat je dan overhoudt is een hele zachte, zoete paprika met een gril smaak. Do I need to say more?

Om nog een extra touch mee te geven aan de paprika, bewaren we de gegrilde paprika in knoflookolie. Dat is niet alleen lekker maar ook erg handig. Dan kan je de paprika al een paar dagen van te voren maken. Hoe langer de paprika in de olie bewaard, hoe meer smaak de olie en knoflook afgeven. De knoflook geeft na een dag al een subtiele smaak mee. Ik bewaar de gegrilde paprika ongeveer een week in de koelkast.

Voor dit recept heb ik puntpaprika’s gebruikt maar je kan natuurlijk ook de normale paprika gebruiken.

Bereiding

Bereiding

30 minuten

Bereid de barbecue voor om direct te grillen op ongeveer 200 graden.

Leg de puntpaprika’s boven de kolen en sluit het deksel. Wanneer de paprika zwart wordt, draai je de paprika. Dit doe je tot de paprika rondom zwart is. Je zal al zien dat het velletje los begint te raken. Als dat aan alle kanten het geval is, leg je de paprika’s apart en laat je ze afkoelen.

Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en stop ze met de olijfolie in de weckpot.

Als de paprika’s afgekoeld zijn kan je het velletje eenvoudig lostrekken. Haal het velletje zorgvuldig van de paprika’s. Snijd de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snijd de paprika in tweeën. Stop ook de paprika’s in de weckpot en voeg eventueel wat olie bij zodat alles onderstaat.

Wacht nu minimaal een dag voor de heerlijke touch knoflook aan de paprika.

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

30 minuten

Benodigdheden

  • 2 puntpaprika’s

  • 1 teen knoflook

  • Olijfolie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Courgette met gremolata

Een spannend bijgerecht voor bij een heerlijk stukje vlees of vis.

Bekijk recept play_arrow