Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper
ca. 1 uur
Ingredienten
ca. 450 gram puree
1 kg pompoen
1 rode peper
sap van 1 limoen
zest van 1/2 limoen (rasp)
1 el creme fraiche
2 teentjes knoflook
peper en zout
Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper
Pompoenpuree van de BBQ. Het klinkt misschien niet heel sexy maar deze puree wil je echt een keer maken! Dit recept hebben wij gemaakt tijdens onze bloggers BBQ battle onder leiding van niemand minder dan Jamie Purviance (schrijver van zo’n beetje alle Weber boeken).Tijdens deze battle moesten wij binnen een uur een heerlijke BBQ-platter serveren met 3 hoofdingrediënten; dorade, longhaas en pompoen! Van de pompoen hebben wij een puree gemaakt die de longhaas en de dorade bij elkaar bracht. De jury was hier super enthousiast over. Daarom kon dit recept natuurlijk niet ontbreken.
Zacht, zoet en een beetje pittig.
Zoals je misschien weet is pompoen zoet. Er moet dus wel iets gebeuren om de pompoen interessant te maken. Het logische antwoord is dan natuurlijk BBQ. Door de pompoen eerst te grillen krijg je al een heerlijke grillsmaak. Verder hebben we nog een rode peper, limoen en creme fraiche toegevoegd. Hierdoor wordt de pompoenpuree zacht, zoet en licht pittig. Heerlijk!
Combineren
Deze puree is goed te combineren met vis en vlees. Je kan er dus alle kanten mee op. Ideaal om te serveren als bijgerecht. Wij hebben overigens de longhaas bereid volgens de bekende ‘cavemanstyle‘. Van de dorade hebben we filet gemaakt en nog een crumble van uitgebakken spek toegevoegd. Samen met de puree zorgde het voor een heerlijke smaaksensatie.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 min.
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op 200°. Snijd de pompoen zoveel mogelijk in gelijke stukken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de pitten. Gooi verder niets van de pompoen weg. Dus ook de zijkanten gebruiken we.

Bereiding
ca. 45 min.
Maak het rooster goed schoon en gril de pompoen eerst direct boven de kolen. Beide kanten ongeveer 2 minuten zodat je mooie grillstrepen op je pompoen krijgt. Ik heb het in twee delen gedaan omdat het niet tegelijk erop pastte.
Leg de pompoen nu indirect en sluit het deksel. Na ongeveer 20 minuten controleer je met een prikker of vork of je door de pompoen heen kunt prikken.

Als de pompoen zacht is kan deze van de BBQ. Snijd de schil van de pompoen en stop in een keukenmachine. Voeg hierbij de helft van de peper met zaadjes, 2 tenen knoflook, sap en zest van 1 limoen, 1 el crème fraîche en wat peper en zout toe. Eventueel kan je nog een beetje water toevoegen.
Pureer tot het een gladde puree wordt. Proef tussendoor en voeg eventueel meer toe naar smaak.
Eet smakelijk!


Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Sopa borracha – boerenjongens ontmoet wentelteefjes
Een super lekker toetje van de BBQ met rum en rozijnen!

Hasselback aardappels
Deze aardappels zien er misschien gek uit maar smaken enorm lekker!

Krokante uienringen
Krokante uienringen van de BBQ? Zekers! Proef en je wilt nooit meer anders.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter