bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper

Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper

star_rate
Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper

ca. 1 uur

Ingredienten

  • ca. 450 gram puree

  • 1 kg pompoen

  • 1 rode peper

  • sap van 1 limoen

  • zest van 1/2 limoen (rasp)

  • 1 el creme fraiche

  • 2 teentjes knoflook

  • peper en zout

Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper

Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper

Pompoenpuree van de BBQ. Het klinkt misschien niet heel sexy maar deze puree wil je echt een keer maken! Dit recept hebben wij gemaakt tijdens onze bloggers BBQ battle onder leiding van niemand minder dan Jamie Purviance (schrijver van zo’n beetje alle Weber boeken).Tijdens deze battle moesten wij binnen een uur een heerlijke BBQ-platter serveren met 3 hoofdingrediënten; dorade, longhaas en pompoen! Van de pompoen hebben wij een puree gemaakt die de longhaas en de dorade bij elkaar bracht. De jury was hier super enthousiast over. Daarom kon dit recept natuurlijk niet ontbreken.

Zacht, zoet en een beetje pittig.
Zoals je misschien weet is pompoen zoet. Er moet dus wel iets gebeuren om de pompoen interessant te maken. Het logische antwoord is dan natuurlijk BBQ. Door de pompoen eerst te grillen krijg je al een heerlijke grillsmaak. Verder hebben we nog een rode peper, limoen en creme fraiche toegevoegd. Hierdoor wordt de pompoenpuree zacht, zoet en licht pittig. Heerlijk!

Combineren
Deze puree is goed te combineren met vis en vlees. Je kan er dus alle kanten mee op. Ideaal om te serveren als bijgerecht. Wij hebben overigens de longhaas bereid volgens de bekende ‘cavemanstyle‘. Van de dorade hebben we filet gemaakt en nog een crumble van uitgebakken spek toegevoegd. Samen met de puree zorgde het voor een heerlijke smaaksensatie.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 min.

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op 200°. Snijd de pompoen zoveel mogelijk in gelijke stukken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de pitten. Gooi verder niets van de pompoen weg. Dus ook de zijkanten gebruiken we.

Bereiding

ca. 45 min.

Maak het rooster goed schoon en gril de pompoen eerst direct boven de kolen. Beide kanten ongeveer 2 minuten zodat je mooie grillstrepen op je pompoen krijgt. Ik heb het in twee delen gedaan omdat het niet tegelijk erop pastte.

Leg de pompoen nu indirect en sluit het deksel. Na ongeveer 20 minuten controleer je met een prikker of vork of je door de pompoen heen kunt prikken.

Als de pompoen zacht is kan deze van de BBQ. Snijd de schil van de pompoen en stop in een keukenmachine. Voeg hierbij de helft van de peper met zaadjes, 2 tenen knoflook, sap en zest van 1 limoen, 1 el crème fraîche en wat peper en zout toe. Eventueel kan je nog een beetje water toevoegen.

Pureer tot het een gladde puree wordt. Proef tussendoor en voeg eventueel meer toe naar smaak.

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 1 uur

Benodigdheden

  • ca. 450 gram puree

  • 1 kg pompoen

  • 1 rode peper

  • sap van 1 limoen

  • zest van 1/2 limoen (rasp)

  • 1 el creme fraiche

  • 2 teentjes knoflook

  • peper en zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde tomatensoep uit de Dutch Oven

De heerlijke tomatensoep van mama met een grilsmaak!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde groene groentesoep

Deze soep heeft misschien een gekke kleur maar zit boordevol smaak!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde witte asperges

Een recept met het witte goud, dat kan niet mis gaan!

Bekijk recept play_arrow