bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde groente pizza met chili-olie

Gegrilde groente pizza met chili-olie

star_rate
Gegrilde groente pizza met chili-olie

ca. 1 uur

Ingredienten

Gegrilde groente pizza met chili-olie

Gegrilde groente pizza met chili-olie

Hooo pizza! Als er iets is waar ik gelukkig van kan worden is het wel een goede pizza. En gelukkig ben ik thuis niet de enige, ook mijn vrouw is gek op pizza’s. Hoe perfect is het dan als je in je eigen tuin een pizza-oven kan nabootsen met je BBQ! Want er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza. Okey, misschien op die van de échte Italiaan na dan.

Vegetarisch pizza
Naast pizza’s proberen wij thuis ook veel vegetarisch te eten. Ondertussen hebben wij daar onze weg aardig in gevonden. Een dag of 3 eten we geen vlees of vis en dat gaat prima. Alleen een groentepizza eet ik eigenlijk nooit. Het is voor mij vrijwel altijd chorizo (gouden combi). Daarom werd het eens tijd om een hele goede vegetarische pizza te maken. Qua groente was de keus niet zo moeilijk. Aubergine en courgette lenen zich perfect voor de Italiaanse keuken. Daarnaast beide de lekkerste groente om te grillen. Alleen ik miste er nog iets bij. Totdat ik een keer bij een Italiaanse pizzabakker een pittige olijfolie over mijn pizza sprenkelde. De chili-olie is precies wat deze pizza nodig heeft. De combinatie van tomatensaus, kaas, gegrilde groente en die extra pit is een heerlijke combinatie!

Voor dit recept gaan we er vanuit dat je de bodem en de pizzasaus al gemaakt hebt en direct kan gaan grillen!

Pizzabodem
Wil je last-minute een pizza maken, dan geeft de supermarkt uitkomst. Zij hebben pizzabodems kant-en-klaar. Niets mis mee maar jij wilt natuurlijk de lekkerste pizza die er is. Dan zit er toch niets anders op dan zelf aan de slag te gaan. De  bodem zelf maken is namelijk écht véél lekkerder. Begin dan wel een dag eerder. Het deeg voor de pizzabodem moet namelijk een dag rijzen in de koelkast. Hier kan je precies lezen hoe je een perfecte bodem kan maken.

Pizzasaus
De pizzasaus kan je uiteraard ook zelf maken. Ook hiervoor geldt: maak deze minimaal een dag eerder. De smaken kunnen dan goed in de saus trekken en het scheelt weer wat tijd.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 40 minuten

Maak de BBQ gereed om te veranderen in een pizzaoven. Pak genoeg houtskool want we gaan grillen op zo’n 350°C graden. Lees dit artikel waarin we de ideale pizza set-up uitgebreid behandelen. Wij gebruiken een heatdeflector met daarboven op 4 M16 moeren en een pizzasteen.

Heb jij geen kamado? Probeer je BBQ dan zo heet mogelijk op te stoken en plaats je pizzasteen indirect!

Snijd de groente in dunne plakken en smeer in met olijfolie. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en laat uitlekken in een zeef.

Nu de BBQ al lekker begint op te warmen kunnen we de courgette en aubergine gaan grillen. Blijf erbij staan want het gaat heel snel. Wil je van die mooie grillstrepen? Lees dan hier onze tips voor het grillen van groente. Leg de groenten vervolgens apart en snijd ze door de midden.

Bereiding

ca. 10 minuten

Het beleggen van een pizza is altijd een uitdaging. Het liefst wil je de pizza helemaal vol leggen. Alleen is dat niet zo verstandig. Hoe meer ingredienten op je pizza legt hoe vochtiger de bodem en dat wil je niet. Houd je dus in!

Schep 2 a 3 lepels tomatensaus op de bodem. Smeer uit over de pizza maar niet over de randen heen. Strooi een handje geraspte kaas over de bodem en beleg met de stukken aubergine en courgette. Leg er als laatste nog wat mozzarella blokjes op.

Zorg ervoor dat de BBQ een temperatuur heeft van 350°C. Aangezien de BBQ nu zo enorm heet is, moet je zorgvuldig het deksel openen. Laat eerst een klein beetje lucht ontsnappen en doe daarna de BBQ rustig open. Anders krijg je die hete lucht direct in je gezicht.

Schuif de belegde pizza op de pizza steen en sluit het deksel. Afhankelijk van de temperatuur van de BBQ is de pizza na 5 a 8 minuten klaar. Ik weet dat je graag tussendoor wilt kijken maar doe dit niet. Als je de deksel opent verlies je al die hitte die je zo graag wilt.

Sprenkel de chili-olie over de pizza en aanvallen maar.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
ECHT premium houtskool

Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 1 uur

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Toetje met gegrilde ananas!

Na dit toetje wil je nooit meer iets anders na het eten!

Bekijk recept play_arrow
Niels Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Een heerlijk spiesje met aardappel, ui en spek!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter

Aardappel in de folie tussen het houtskool! Super simpel en lekker!

Bekijk recept play_arrow