Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus
ca. 60 min.
Ingredienten
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
2 uien
1 teen knoflook
Olijfolie
Je favoriete BBQ-rub
Geroosterde kikkererwten
4 Pita broodjes
Braadslede
Gegrilde groente
Overig
Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus
Sommige groente lijken wel voor de BBQ gemaakt. Voor mij zijn dat de courgette, aubergine, paprika en ui. Ze maken gewoon een gedaante wisseling door. Normaal vind ik deze groente al lekker maar door ze te grillen gebeurt er iets wonderlijks. De grillsmaak tilt de groente gewoon naar een andere dimensie. De courgette, aubergine, paprika en ui grill ik dan ook heel vaak. Je kan deze groente namelijk perfect combineren met een goede steak, een hele kip of je kan er een heerlijke pita mee vullen!
Vegetarische BBQ
Alleen groente op een pita is niet genoeg voor een volwaardig hoofdgerecht. Vaak ben je geneigd om er nog een stukje kip of vlees bij te serveren. Dat is niet gek, want de mondbeleving is vrij eentonig met alleen groente. Je mist nog een bite. Daarom is groente van de BBQ vaak een bijgerecht. Super lekker maar je hebt er iets naast nodig om het compleet te maken. Maar dat hoeft geen vlees of vis te zijn want er zijn ook kikkererwten! Door kikkererwten licht te roosteren worden ze super knapperig. Zo krijg je bijna borrelnootjes en dat is precies wat deze pita met gegrilde groente nodig heeft. Met deze crispy kikkererwten maak je er een volledig gerecht van en kan je een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ serveren! Uiteraard met zelf gemaakte knoflooksaus, zodat je kan genieten van heerlijk comfort food.
NB. Omdat de groente en kikkererwten niet tegelijk op mijn BBQ paste. Heb ik de kikkerwten eerder op de dag al op de BBQ geroosterd volgens dit recept. Je kan er ook voor kiezen om ze gelijktijdig in de oven te roosteren.
Bereiding
Voorbereiding
10 min.
Bereid de BBQ voor om te grillen op zo’n 200°C. Snijd de courgette, aubergine, uien en paprika doormidden. Smeer de groente in met olijfolie.

Bereiding
ca. 45 min.
Grill de groente direct boven de kolen tot er mooie grillstrepen ontstaan. Let op dat de groente niet zwart worden.
Leg de groente even apart en laat afkoelen. Snijd ondertussen de knoflook fijn.


Snijd alle groente fijn en mix door elkaar in de braadslede. Doe er de BBQ-rub, knoflook en 2 el olijfolie erdoor. Meng alles nog goed door elkaar en plaats op de BBQ en sluit het deksel. Roer na 15 min de groente goed door elkaar en sluit weer het deksel.
Ondertussen kan je de zelfgemaakte knoflooksaus maken. Check hier ons recept. Deze kan je uiteraard ook een paar dagen eerder maken.

De groente zijn klaar als ze mooi zacht geworden zijn. Dit duurde bij mij zo’n 30 minuten. Leg de pita broodjes nog even op de BBQ en sluit het deksel. Na 6 minuten kan je de pita’s serveren.

Beleg de pita met de gegrilde groente, een handje geroosterde kikkererwten en een flinke lepel knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
– ECHT premium houtskool
Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Hasselback aardappels
Deze aardappels zien er misschien gek uit maar smaken enorm lekker!

Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper
Zachte pompoenpuree, perfect te combineren met vis of vlees.

Gegrilde maiskolf op de BBQ
Een echte BBQ klassieker: gegrilde mais! Lekker met een pittige chili.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter