bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus

Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus

star_rate
Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus

ca. 60 min.

Ingredienten

Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus

Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus

Sommige groente lijken wel voor de BBQ gemaakt. Voor mij zijn dat de courgette, aubergine, paprika en ui. Ze maken gewoon een gedaante wisseling door. Normaal vind ik deze groente al lekker maar door ze te grillen gebeurt er iets wonderlijks. De grillsmaak tilt de groente gewoon naar een andere dimensie. De courgette, aubergine, paprika en ui grill ik dan ook heel vaak. Je kan deze groente namelijk perfect combineren met een goede steak, een hele kip of je kan er een heerlijke pita mee vullen!

Vegetarische BBQ
Alleen groente op een pita is niet genoeg voor een volwaardig hoofdgerecht. Vaak ben je geneigd om er nog een stukje kip of vlees bij te serveren. Dat is niet gek, want de mondbeleving is vrij eentonig met alleen groente. Je mist nog een bite. Daarom is groente van de BBQ vaak een bijgerecht. Super lekker maar je hebt er iets naast nodig om het compleet te maken. Maar dat hoeft geen vlees of vis te zijn want er zijn ook kikkererwten! Door kikkererwten licht te roosteren worden ze super knapperig. Zo krijg je bijna borrelnootjes en dat is precies wat deze pita met gegrilde groente nodig heeft. Met deze crispy kikkererwten maak je er een volledig gerecht van en kan je een heerlijk vegetarisch gerecht van de BBQ serveren! Uiteraard met zelf gemaakte knoflooksaus, zodat je kan genieten van heerlijk comfort food.

NB. Omdat de groente en kikkererwten niet tegelijk op mijn BBQ paste. Heb ik de kikkerwten eerder op de dag al op de BBQ geroosterd volgens dit recept. Je kan er ook voor kiezen om ze gelijktijdig in de oven te roosteren.

Bereiding

Voorbereiding

10 min.

Bereid de BBQ voor om te grillen op zo’n 200°C. Snijd de courgette, aubergine, uien en paprika doormidden. Smeer de groente in met olijfolie.

Bereiding

ca. 45 min.

Grill de groente direct boven de kolen tot er mooie grillstrepen ontstaan. Let op dat de groente niet zwart worden.

Leg de groente even apart en laat afkoelen. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

Snijd alle groente fijn en mix door elkaar in de braadslede. Doe er de BBQ-rub, knoflook en 2 el olijfolie erdoor. Meng alles nog goed door elkaar en plaats op de BBQ en sluit het deksel. Roer na 15 min de groente goed door elkaar en sluit weer het deksel.

Ondertussen kan je de zelfgemaakte knoflooksaus maken. Check hier ons recept. Deze kan je uiteraard ook een paar dagen eerder maken.

De groente zijn klaar als ze mooi zacht geworden zijn. Dit duurde bij mij zo’n 30 minuten. Leg de pita broodjes nog even op de BBQ en sluit het deksel. Na 6 minuten kan je de pita’s serveren.

Beleg de pita met de gegrilde groente, een handje geroosterde kikkererwten en een flinke lepel knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
ECHT premium houtskool

Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 60 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Desembrood met knoflook en gesmolten kaas

Zoek je een makkelijk borrelhapje? Probeer dan ons desembrood met kaas en knoflook!

Bekijk recept play_arrow
Niels Pepernoten van de BBQ

Het bekendste strooigoed van Nederland van de BBQ!

Bekijk recept play_arrow