bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

star_rate
Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

ca 30 min.

Ingredienten

  • 4 personen

  • 250 gr. kastanje champignons

  • 5 el balsamico azijn

  • 3 el ketjap

  • 2 tenen knoflook

  • handje peterselie

Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade

Gegrilde champignons doordrenkt van de ketjap en balsamico azijn plus een vleugje knoflook en verse peterselie. Klinkt best interessant toch? Dat dacht ik ook! Ik kan je vertellen het smaakt super lekker, helemaal in combinatie met de grillsmaak van de BBQ! Zoet, zuur en een beetje pit van de knoflook, heerlijk! Door pinterest kwam ik op het idee om champignons te grillen op de BBQ. Ik kwam namelijk van die foto’s tegen waarvan je spontaan honger krijgt. Zin om gelijk de barbecue aan te steken en vol te gooien met champignons.

Vrijwel al die champignon-recepten op pinterest worden gemaakt met sojasaus. Nu kan ik vertellen dat ik daarom juist geen sojasaus wilde gebruiken, alleen is dat niet zo. Ik had geen sojasaus in huis… haha. Dus ben ik maar overgestapt op de ketjap. De enige overeenkomst die deze twee sauzen hebben is dat het gemaakt wordt van soja. Verder lijken ze helemaal niet op elkaar. Sojasaus is een dun en zuur en ketjap stroperig en zoet. Alleen leek me het stroperige juist wel goed voor de marinade. Omdat ik de combinatie met balsamico wel erg interessant vind, heb ik die gewoon gebruikt. Dus ben ik gewoon de ketjap, balsamico, knoflook en olie gaan mixen tot een marinade. De knoflook maakt de marinade echt af. Deze geeft echt een beetje tegengas aan het zoetzure geweld van de balsamico en ketjap. Voor de champignons heb ik gekozen voor de kastanje variant. Deze hebben een mooi formaat en hebben net even wat meer smaak dan de gewone champignon.

Het is echt een super lekker vegetarisch gerecht geworden.Helemaal als je van champignons houdt, blijf je er van eten! Snel maken dus.

TIP: Gebruik voor het grillen van de champignons een groentenkorf zodat de champignons niet tussen het rooster vallen.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 10 minuten

Boen de kastanje champignons schoon met een kwast en leg apart. Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de balsamico azijn, ketjap en olie. Mix het tot een marinade en tot je het lekker vindt. Snijd de peterselie fijn en houdt apart.

Voeg de champignons toe aan de marinade en meng goed door elkaar. Je kan het beste de champignons een uurtje laten staan in de koelkast. Dan kunnen de smaken goed in de champignons trekken. Hussel na een half uur dan nog wel alles goed door elkaar.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 200°C.

Bereiding

ca. 20 minuten

Leg de groentenkorf in de indirecte zone van de BBQ. Haal de champignons uit de marinade, leg ze in de groentenkorf en sluit het deksel. Bewaar de marinade om halverwege de champignons nog een keer in te smeren. Onze champignons waren na 20 minuten klaar. Serveer op een bordje met de fijngesneden peterselie.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Weber Master Touch Premium door Weber NL

Weber bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca 30 min.

Benodigdheden

  • 4 personen

  • 250 gr. kastanje champignons

  • 5 el balsamico azijn

  • 3 el ketjap

  • 2 tenen knoflook

  • handje peterselie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Pepernoten van de BBQ

Het bekendste strooigoed van Nederland van de BBQ!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter

Aardappel in de folie tussen het houtskool! Super simpel en lekker!

Bekijk recept play_arrow