Gegrilde aubergine lasange
50 minuten
Ingredienten
2 aubergines
1 bol mozzarella
500 ml pastasaus
Handje geraspte kaas (of meer naar smaak)
Gegrilde aubergine lasange
Aubergine lasagne van de BBQ, ja lees het goed; lasagne van de barbecue. Dat aubergine en barbecue goed samen gaan weten we allemaal. Voeg daar eens gegrilde tomatensaus en kaas aan toe.. Inderdaad zo simpel is het! Eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker. Serveer er een witte wijn bij en je bent koning te rijk!
Als je ons blog al wat langer volgt dan heb je al meerdere vegetarische gerechten voorbij zien komen. Dat is niet gek, aangezien wij thuis een dag of vier vegetarisch eten. Dit is dan zo’n recept wat héél vaak bij ons op tafel staat. Gewoonweg omdat snel te bereiden en ook gewoon erg lekker is. Wat vooral handig is aan dit gerecht is de tomatensaus. Deze maak ik vaak aan het begin van de week. Dan kunnen we de saus de hele week gebruiken, bijvoorbeeld voor pasa of lasagne. Wanneer ik dan in onze keuken sta, denk ik vaak: “hoe kan ik dit recepten BBQproof maken?”. Héél simpel dus: alle ingrediënten grillen en klaar is Kees!
Bereiding
Voorbereiding
10 minuten
Bereid de barbecue voor om direct te grillen op 200 graden. Maak als eerste de pastasaus. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik en bestrijk ze met olijfolie.
Voordat we gaan grillen maken we eerst het rooster goed schoon. Je wilt namelijk geen zwarte roet strepen op je aubergine. In deze video laten wij zien hoe je dit het beste kan doen.
Gril de aubergines op een schoon rooster direct boven de kolen. Wij hebben de aubergines ongeveer 2 minuten per kant gegrild. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van de aubergine en de temperatuur van het houtskool. Let dus goed op dat ze niet verbranden.

Bouw vervolgens de lasagne op in drie lagen. Wij hebben het als volgt gedaan:
Laag 1: aubergine, gegrilde pastasaus, mozzarella.
Laag 2: aubergine, gegrilde pastasaus, mozzarella.
Laag 3: aubergine, gegrilde pastasaus, geraspte kaas en nog wat overgebleven mozzarella/

Bereiding
30
Leg de schaal met de aubergine lasagne op het rooster in de indirecte zone. Sluit het deksel en wacht tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk! #dontskipbbqday

Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
De perfecte pizzabodem, krokant en luchtig!
Maak zelf een krokante en luchte pizzabodem!

Pizzastengels, de Italiaanse snack voor bij de borrel
Knapperige stengels van pizzadeeg

Pesto paprika rolletjes met mozzarella
Hét vegetarische borrelhapje van de barbecue!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter