Gegrilde witte asperges
Ca. 50 minuten
Ingredienten
Asperges
Olie
Peper
Zout
Gegrilde witte asperges
Asperges, absoluut een van mijn favoriete groenten! Zowel de witte als groene variant eet ik graag en (in het seizoen) best vaak. Gegrild, gekookt of in de oven, ik vind de meeste bereidingen eigenlijk lekker! De asperge is zeer geschikt voor een bereiding op de BBQ. Dat komt omdat deze stevige groente best tegen een stootje kan.
Maar hoe bereid je asperges op de BBQ? Het geheim zit in geduld en een niet al te hete BBQ. Laat de BBQ het werk doen. Ons recept zelf is daarnaast ook echt te simpel. We werken alleen met wat olijfolie, peper en zout. Je behoudt dan de heerlijke smaak. Als de asperges klaar zijn kan je deze natuurlijk serveren met een klassieke saus en ei en ham. Dit hebben wij voor nu achterwege gelaten. Uiteraard raden we we aan om onze heerlijke gerookte zalm of beenham er bij te serveren. 😉
Groenten op de BBQ
Dit recept is los gebaseerd op een bereiding uit het kookboek ‘Groenten op de BBQ’ van Julius Jaspers. Deze kreeg ik van mijn collega’s toen mijn opdracht afgelopen was bij een bedrijf (bekendste koffiemerk van Nederland 😉 ) waar ik tijdelijk geplaatst was (ik ben interimmer). Super leuk en lief!
Variatietip: Ondanks dat dit een volledig vegetarisch gerecht is kan je de carnivoor in jezelf temmen door een plakje ontbijtspek om de asperges te wikkelen. Jamm!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.
Snijd ongeveer 2,5 cm van de onderkant van de asperges. Deze zijn taai en niet lekker. Witte asperges moet je ook schillen, bij de groene variant hoeft dit niet per se.
Smeer ze vervolgens in met olie en bestrooi met wat peper en zout. Laat even kort marineren.


Bereiding
45 minuten
Leg de asperges op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Laat ze liggen voor ongeveer 20 minuten voordat je ze omdraait.

Na ongeveer 45 minuten waren onze asperges klaar. Super simpel en enorm lekker! Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
– Universeel mes van Forged
Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde pompoenpuree met limoen en rode peper
Zachte pompoenpuree, perfect te combineren met vis of vlees.

Gegrilde groente pita met crispy kikkererwten en knoflooksaus
Heerlijk vegetarische snack van de BBQ.

Verse tomatensalsa met rode ui, limoen en peterselie
Veelzijdige salsa, onmisbaar bij een BBQ
Alle reacties (2)
Ik doe de asperges op direct 160 graden, na 6 minuten een keer draaien en dan nogmaals 6 minuten. Het resultaat is heerlijke zoetige asperges… heerlijk!
Reactie door Peter Cnossen op 26-04-2020 om 15:06
Hi Peter, klinkt goed. Bedankt voor de tip! 🙂
Reactie door Bastiaan op 27-04-2020 om 11:57
Laat een reactie achter