Toetje met gegrilde ananas!
Ca. 2 uur
Ingredienten
Verse ananas
Liqor 43
Bruine suiker
Mango (sorbet)ijs
Bastogne koekjes
Verse slagroom
Verse munt
Toetje met gegrilde ananas!
Een toetje met gegrilde ananas. Je zult denken; ‘hebben die jongens dat al niet eerder gemaakt?’ Dat klopt inderdaad. Onze mango ananasspies is inmiddels uitgegroeid tot een klassieker. Maar BBQproof staat natuurlijk niet stil. Wij proberen onszelf en natuurlijk jullie continu te verrassen met lekkere smaakcombinaties. Zo is ook dit toetje ontstaan!
Ik heb dit toetje met ananas voor het eerst gemaakt bij een enorm goede, al dan niet beste vriend. Hij vroeg mij een avond te komen koken als bedankje voor een aantal mensen die hem hadden geholpen bij het regelen van z’n bruiloft. Nu vind ik mijzelf geen kok, en zeker geen cateraar maar toch heb ik hierop ja gezegd. Ik kon mij dus een avond helemaal uitleven op de BBQ. Een aantal gerechten gaan dan ook zeker terugkomen op BBQproof. Maar ik dwaal af…
De gegrilde ananas van de BBQ in dit gerecht is echt een succes. Ook mensen in het kamp ’tegen warm fruit’ zullen hier van zeggen dat het stiekem toch wel heel lekker is. Dat komt door een aantal factoren. 1. de ananas is gemarineerd in liqor 43 (do I need to say more?) 2. de ananas wordt bestrooid met bruine suiker en direct gegrild waardoor deze karamelliseert 3. Mango sorbetijs 4. vers geklopte slagroom 5. een crunch van Bastognekoekjes (yep, no kidding!).
Kortom, je weet dus wat je te doen staat want hier maak je echt vrienden mee!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 90 min.
Maak de ananas schoon (of koop een kant en klare schoongemaakte variant. Vet handig!) en snijd deze in schijven. Laat de schijven voor ongeveer 1,5 uur marineren in de Liqor 43.
Vermaal de Bastognekoekjes tot een egale crunch.
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 200°C.

Bereiding
Ca. 10 min.
Als de BBQ op temperatuur is haal je de ananaschijven uit de marinade. Dep ze iets droog en bestrooi ze met de bruine suiker.
Leg de schijven op de directe kant van de BBQ. Na ongeveer 1,5 minuut draai je ze om en bestrooi je ook de andere kant met suiker.


Na nog eens 1,5 minuut haal je de ananas van de BBQ. Bouw nu een bordje als volgt op.
Leg eerst een ananasschijf neer en schep daar een bolletje mango ijs op. Leg er een flinke lepel verse slagroom naast en bestrooi het geheel met de bastognecrunch.
Garneer met een takje munt.
Aanschouw nu je eigen toetje met gegrilde ananas! Waanzinnig lekker en super simpel om te maken. Eet smakelijk!

Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Italiaans kruidenbrood met rode ui, kaas en zongedroogde tomaat
Een heerlijk brood met Mediterraanse smaken!

Zelfgemaakte en licht gerookte aardappelgratin van de BBQ
Een klassieker maar dan van de BBQ!
Alle reacties (2)
Hallo Niels,
Gisteravond dit heerlijke toetje gemaakt.
Was een succes
Als laatste marshmallows gedipt in de licor 43/ananas sap (ff kort er in dippen, ze moeten zich niet vol zuigen) en dan boven de laatste kolen van de BBQ verhitten.
Heeeeeeerlijk
Groet Egbert
Reactie door Egbert op 12-07-2020 om 08:47
Wowww dat klinkt ook lekker hee!
Reactie door Niels op 13-07-2020 om 08:17
Laat een reactie achter