bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Desembrood met knoflook en gesmolten kaas

Desembrood met knoflook en gesmolten kaas

star_rate
Desembrood met knoflook en gesmolten kaas
Desembrood met knoflook en gesmolten kaas

Desembrood met knoflook en gesmolten kaas

Niels en ik krijgen weleens de vraag: “Hoe verzinnen jullie eigenlijk al die recepten?”. Dit desembrood met knoflook en kaas is een goed voorbeeld van ons ‘recepten-proces’. De ene keer worden we geïnspireerd door een boek, de andere keer door een broodje op een festival. Voor dit recept kwam de inspiratie van Pinterest.

Op Pinterest zag ik een opengesneden brood voorbij komen vol met gesmolten kaas. Ik dacht gelijk; “daar moeten wij iets mee gaan doen”. Dus liet ik aan Niels het plaatje zien en hij werd ook meteen enthousiast. Wat we dan doen is eigenlijk vrij simpel. We bekijken het originele recept (als dat voor handen is) en de bereidingswijze. Als we denken dat wij dit op dezelfde manier kunnen toepassen doen we dat, maar in dit geval wilde wij het toch anders gaan bereiden. Bij de bereiding van dit broodje werd namelijk een oven gebruikt. Wij gaan natuurlijk de barbecue gebruiken! Bovendien werd het brood in aluminiumfolie ingepakt. Wij gaan het brood niet inpakken, want wij willen namelijk dat het brood krokant en knapperig blijft

We zijn gelijk naar Warme Bakker Klaas Hartog gegaan voor een heerlijk desembrood en hebben de BBQ aangestoken.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Maak de barbecue klaar voor grillen op 180 graden. Ondertussen gaan we de boter smelten, dit zou je kunnen doen op de BBQ maar wij hebben de magnetron gebruikt (lekker snel). Pers vervolgens de knoflook en snijd de peterselie fijn. Voeg dit toe aan de gesmolten boter. Zet de gesmolten boter niet in de koelkast, anders gaat de boter weer stollen!

Snijd daarna het desembrood voorzichtig in (laat het mes zijn werk doen!) en pas daarbij op dat je het brood niet doorsnijdt! Nu gaan we het brood vullen. Smeer/druppel het brood in met de gesmolten knoflookboter. Als laatste voeg je de geraspte kaas toe. Let hierbij op wat voor kaas je gebruikt. Jonge kaas smelt bijvoorbeeld beter dan oude kaas maar heeft minder smaak. Wij hebben voor dit brood Parmezaanse- en boerenkaas gebruikt (omdat we dat lekker vinden).

Desembrood heel

Snijd het brood bloksgewijs in

Giet het botermengsel in het gesneden brood

Bereiding

Ca. 20 min.

Leg het brood in de indirecte zone en sluit het deksel van de BBQ. Zorg ervoor dat de luchtgaatjes zich boven het brood bevinden, zo kan je eenvoudig kijken of de kaas al smelt. Open na 8 minuten voorzichtig het deksel en draai het brood zodat de andere kant ook knapperig wordt. Ons brood was na 15 minuten klaar maar het ligt dus aan de kaas en hoe knapperig je het brood wilt. Houd het dus zelf goed in de gaten.

Geen stokbrood met satésaus, knoflookboter of huzarensalade vooraf. Vanaf nu pak je lekker een desembrood met knoflook en gesmolten kaas. Eet smakelijk!

Zet het brood indirect op de BBQ

Totdat de kaas gesmolten is

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde witte asperges

Een recept met het witte goud, dat kan niet mis gaan!

Bekijk recept play_arrow
Niels Friszure BBQ coleslaw

Super frisse salade voor bij talloze gerechten!

Bekijk recept play_arrow