Courgette met gremolata
Ca. 30 min.
Ingredienten
4 veggie-lovers die stiekem ook vlees willen
2 courgettes
160 gram bacon
70 gram Parmezaanse kaas
12 blaadjes basilicum
1 rode peper
1 citroen of limoen (rasp en sap)
2 tenen knoflook
Olijfolie
Zout en peper
Courgette met gremolata
Ik ben een echt vleesmens. Desondanks heeft dit gerecht een groente in de hoofdrol: de courgette. Dit recept heb ik niet zelf bedacht; het origineel komt uit het leuke BBQ-kookboek ‘Smart BBQ’ van Julius Jaspers. Ik wilde eens wat anders proberen om als ‘gezonde sidedish’ te serveren bij een BBQ. Dit erg makkelijk te bereiden gerecht, werd door al m’n gasten enorm gewaardeerd (waren bij aanvang geen courgette liefhebbers). En er zit toch een beetje vlees in… Natuurlijk kan dit gerecht ook volledig vegetarisch geserveerd worden. Vervang dan de bacon door bijvoorbeeld kastanje champignons.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 10 min.
Gril de bacon (plakjes) direct zodat ze lekker krokant worden en laat ze daarna afkoelen. Verkruimel de bacon en meng met de Parmezaanse kaas, fijngesneden basilicum, Spaanse peper, citroenrasp en knoflook totdat je een lekker mengsel hebt. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Bereiding
Ca. 15 min.
Haal met een lepel de zaadjes uit de courgette en besprenkel het met citroensap en daarna olijfolie. Wij vinden dat het citroensap nogal kan overheersen, besprenkel dus naar smaak. Je kan er ook voor kiezen om een limoen te gebruiken, deze is minder zuur en frisser dan een citroen.
Gril de courgette direct met de gesneden kant naar beneden totdat de randen bruin beginnen te kleuren (ca. 3 minuten). Draai ze om en vul de helften met het bacon mengsel. Laat nog vijf minuten liggen zodat de kaas kan smelten. Eet smakelijk!

Het direct grillen van de courgette


Het vullen van de courgette
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Desembrood met knoflook en gesmolten kaas
Zoek je een makkelijk borrelhapje? Probeer dan ons desembrood met kaas en knoflook!

Geroosterde en gerookte kikkererwten
Heerlijk om extra bite aan een gerecht mee te geven!

Italiaans kruidenbrood met rode ui, kaas en zongedroogde tomaat
Een heerlijk brood met Mediterraanse smaken!
Alle reacties (1)
Het ziet er erg lekker uit. Wanneer de temperaturen weer wat stijgen, ga ik dit zeker maken op de BBQ
Reactie door Lisanne op 06-04-2017 om 11:11
Laat een reactie achter