Coleslaw met venkel
Ingredienten
1/2 venkel
Spitskool (net zo veel als de venkel)
1 rode ui
1,5 el mayonaise
1 el witte wijn azijn
Coleslaw met venkel
Deze coleslaw met venkel is een variant op de klassieke coleslaw. De coleslaw is geen onbekende salade in de bbq wereld. Bij vrijwel elk bbq restaurant of cateraar op festivals vind je deze salade op het menu of als onderdeel van het bbq gerecht. De coleslaw is namelijk eeen frisse salade die een goede tegenhanger kan zijn tegenover de sterke bbq smaken.
In dit coleslaw recept verwerken wij venkel in de salade, en dit doen wij niet zomaar. Venkel is een groente die je zowel kan koken, grillen maar ook rauw kan eten. Wanneer je het heel fijn snijdt geeft het een extra bite aan je gerecht. Daarnaast heeft venkel een anijsachtige smaak, wat weer goed past bij vis en varkensvlees. Kortom, de venkel is ideaal om je klassieke coleslaw mee te pimpen. De smaak van de coleslaw is heel fris en verrassend. De venkel overheerst niet maar is toch aanwezig. Dus ook ideaal voor mensen die het nog niet eerder hebben gegeten of geen fan zijn van venkel.
Als side dish of onderdeel van het gerecht past deze coleslaw perfect bij een visburger, gerookte zalm, gyros of pulled pork.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 5 min
Was de venkel en de spitskool schoon.
Bereiding
Ca. 10 min
Schaaf eventuele beurse plekken van de venkel en snijd de venkel zo dun mogelijk. Het hart en de stelen van de venkel gebruik ik voor dit recept niet. Leg de dunne reepjes van de venkel in een schaal.
Snijd ook de spitskool in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Doe alles bij de venkel en meng goed door elkaar.
Voeg als laatste de mayonaise en witte wijn azijn toe. Meng alles door elkaar en proef of de salade op smaak is.
PS. Wanneer je deze salade al eerder op de dag maakt, voeg dan nog niet de mayonaise en witte wijn azijn toe. Doe dit pas een half uur van te voren. Anders wordt de salade zacht, terwijl je juist ook een beetje bite wilt.

Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde en gestoofde venkel en tomaat in witte wijn
Heerlijke in combinatie met gegrilde (wit)vis

Italiaans kruidenbrood met rode ui, kaas en zongedroogde tomaat
Een heerlijk brood met Mediterraanse smaken!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter