bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Coleslaw met venkel

Coleslaw met venkel

star_rate
Coleslaw met venkel

Ingredienten

  • 1/2 venkel

  • Spitskool (net zo veel als de venkel)

  • 1 rode ui

  • 1,5 el mayonaise

  • 1 el witte wijn azijn

Coleslaw met venkel

Coleslaw met venkel

Deze coleslaw met venkel is een variant op de klassieke coleslaw. De coleslaw is geen onbekende salade in de bbq wereld. Bij vrijwel elk bbq restaurant of cateraar op festivals vind je deze salade op het menu of als onderdeel van het bbq gerecht. De coleslaw is namelijk eeen frisse salade die een goede tegenhanger kan zijn tegenover de sterke bbq smaken.

In dit coleslaw recept verwerken wij venkel  in de salade, en dit doen wij niet zomaar. Venkel is een groente die je zowel kan koken, grillen maar ook rauw kan eten. Wanneer je het heel fijn snijdt geeft het een extra bite aan je gerecht. Daarnaast heeft venkel een anijsachtige smaak, wat weer goed past bij vis en varkensvlees. Kortom, de venkel is ideaal om je klassieke coleslaw mee te pimpen. De smaak van de coleslaw is heel fris en verrassend. De venkel overheerst niet maar is toch aanwezig. Dus ook ideaal voor mensen die het nog niet eerder hebben gegeten of geen fan zijn van venkel.

Als side dish of onderdeel van het gerecht past deze coleslaw perfect bij een visburger, gerookte zalm, gyros of pulled pork.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 5 min

Was de venkel en de spitskool schoon.

Bereiding

Ca. 10 min

Schaaf eventuele beurse plekken van de venkel en snijd de venkel zo dun mogelijk. Het hart en de stelen van de venkel gebruik ik voor dit recept niet. Leg de dunne reepjes van de venkel in een schaal.

Snijd ook de spitskool in dunne reepjes en de rode ui in halve ringen. Doe alles bij de venkel en meng goed door elkaar.

Voeg als laatste de mayonaise en witte wijn azijn toe. Meng alles door elkaar en proef of de salade op smaak is.

PS. Wanneer je deze salade al eerder op de dag maakt, voeg dan nog niet de mayonaise en witte wijn azijn toe. Doe dit pas een half uur van te voren. Anders wordt de salade zacht, terwijl je juist ook een beetje bite wilt.

 

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Benodigdheden

  • 1/2 venkel

  • Spitskool (net zo veel als de venkel)

  • 1 rode ui

  • 1,5 el mayonaise

  • 1 el witte wijn azijn

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate