Cajun aardappelspiesje met spek en ui
Ca. 45 min.
Ingredienten
300g aardappelpartjes
5 plakken langgesneden ontbijtspek
1 ui
2 el cajunkruidenmix
Lange bamboespiezen
Cajun aardappelspiesje met spek en ui
Oeh een cajun aardappelspiesje. Dat klinkt toch al spannend? Ik ben al een heel lange tijd gek op cajunkruiden. Dit mengsel met pit geeft in veel gerechten net even dat extraatje. Zout, zoet en pittig, een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Voor de geschiedenis over Cajun verwijs ik je overigens graag door naar ons recept met cajungarnalen!
Dit recept met cajunaardappeltjes is ontstaan door een zoektocht over Pinterest. Daar kwam ik leuke spiesjes tegen met 3 van mijn favoriete ingrediënten: aardappel, spek en ui. En dat alles geprikt op een stokje. Hoe gezellig.
Door de cajunkruiden krijg je een heerlijk smaakvol spiesje die bij elke BBQ past. Heerlijk bij een stukje gegrilde vis of lekkere steak. Eet smakelijk!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 15 min
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op +/- 180°C.
Stop de aardappeltjes voor een paar minuutjes in de magnetron om ze alvast voor te garen. Meng de cajunkruiden met de aardappels.
Pel de ui en snijdt deze in halve ringen.

Begin met het rijgen van een de spek op het spiesjes, daarna een aardappelpartje en daarna een stukje ui. Wikkel na de aardappel en ui de spek er om heen zodat er een soort vlechtwerk ontstaat. Doe ongeveer 4 partjes op 1 spiesje. Het is een werkje maar het resultaat mag er zeker zijn!

Bereiding
Ca. 30 min
Leg de spiesjes op de indirecte kant van de BBQ. Grill tot de spek krokant is geworden en de aardappels mooi bruin.

Serveer de spiesjes direct met een lekkere knoflooksaus. Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– ECHT premium houtskool
– Cajun mix door van Beekum Specerijen
Thanks!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn
Een mooie rosbief ingesmeerd met mosterd, worcestersaus en rozemarijn.

Shortribs van de Weber Smokefire (pelletgrill)
De bekende runderribben 10 uur lang gegaard op de Smokefire.

Dubbele crispy kipburger met bacon en rode uien relish
De lekkerste burger van Mac Donalds maak je nu ook zelf!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter