bbqproof.nl Recepten Vlees Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Cajun aardappelspiesje met spek en ui

star_rate
Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Ca. 45 min.

Ingredienten

  • 300g aardappelpartjes

  • 5 plakken langgesneden ontbijtspek

  • 1 ui

  • 2 el cajunkruidenmix

  • Lange bamboespiezen

Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Oeh een cajun aardappelspiesje. Dat klinkt toch al spannend? Ik ben al een heel lange tijd gek op cajunkruiden. Dit mengsel met pit geeft in veel gerechten net even dat extraatje. Zout, zoet en pittig, een heerlijke combinatie als je het mij vraagt. Voor de geschiedenis over Cajun verwijs ik je overigens graag door naar ons recept met cajungarnalen!

Dit recept met cajunaardappeltjes is ontstaan door een zoektocht over Pinterest. Daar kwam ik leuke spiesjes tegen met 3 van mijn favoriete ingrediënten: aardappel, spek en ui. En dat alles geprikt op een stokje. Hoe gezellig.

Door de cajunkruiden krijg je een heerlijk smaakvol spiesje die bij elke BBQ past. Heerlijk bij een stukje gegrilde vis of lekkere steak. Eet smakelijk!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op +/- 180°C.

Stop de aardappeltjes voor een paar minuutjes in de magnetron om ze alvast voor te garen. Meng de cajunkruiden met de aardappels.

Pel de ui en snijdt deze in halve ringen.

Begin met het rijgen van een de spek op het spiesjes, daarna een aardappelpartje en daarna een stukje ui. Wikkel na de aardappel en ui de spek er om heen zodat er een soort vlechtwerk ontstaat. Doe ongeveer 4 partjes op 1 spiesje. Het is een werkje maar het resultaat mag er zeker zijn!

Bereiding

Ca. 30 min

Leg de spiesjes op de indirecte kant van de BBQ. Grill tot de spek krokant is geworden en de aardappels mooi bruin.

Serveer de spiesjes direct met een lekkere knoflooksaus. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:

ECHT premium houtskool
Cajun mix door  van Beekum Specerijen

Thanks!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 45 min.

Benodigdheden

  • 300g aardappelpartjes

  • 5 plakken langgesneden ontbijtspek

  • 1 ui

  • 2 el cajunkruidenmix

  • Lange bamboespiezen

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Een mooie rosbief ingesmeerd met mosterd, worcestersaus en rozemarijn.

Bekijk recept play_arrow
Niels Shortribs van de Weber Smokefire (pelletgrill)

De bekende runderribben 10 uur lang gegaard op de Smokefire.

Bekijk recept play_arrow