Aubergine rolletjes
Ca. 30 min.
Ingredienten
4 Vrienden
1 Aubergine
Olijfolie
Zeezout
1 Bol mozzarella
Handje baby spinazie
Tomatensaus
Cocktail prikkers
2 Personen
4 Volkoren wraps
1 Aubergine
Olijfolie
Zeezout
Tomatensaus
1 Bol mozzarella
200 gram Spinazie
Ovenschaal (optioneel)
Prikkers
BBQ Snack
Diner
Aubergine rolletjes
Een verrassend lekker vegetarisch gerecht; aubergine rolletjes. Dit moet je proberen. Het is eenvoudig te maken, makkelijk voor te bereiden en veelzijdig. Het kan namelijk uitstekend door als bijgerecht maar ook als een snack op een feestje. Zelf eet ik het ook wel eens als hoofdgerecht (zie het diner recept).
Je zou het misschien niet zeggen maar ik eet zeker 3 dagen per week vegetarisch. Niet omdat ik niet van vlees houd, integendeel, ik ben gek op vlees. Alleen is te veel vlees niet zo goed voor het milieu en je lichaam (ok, het moet van mijn vrouw). Daarom zijn wij thuis wat gevarieerder gaan eten. En om eerlijk te zijn, ik mis het niet. Ik eet nu meer groente en vis. En wanneer ik vlees eet, eet ik kleinere porties en heb ik er ook meer voor over. Daardoor zijn we meer smaken gaan leren kennen en is ook dit gerecht ontstaan.
Uiteindelijk is de bereiding hetzelfde, alleen rol ik alles in de wrap.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min.
Wanneer je de tomatensaus zelf maakt, is het aan te raden om deze al een paar dagen eerder te maken. De saus wordt daardoor smaakvoller en het scheelt weer een hoop werk tijdens de barbecue. Het recept voor de tomatensaus die wij gemaakt hebben kan je hier vinden. Wij gebruiken voor dit gerecht de saus en niet de salsa. Zelf maak ik deze saus sowieso elke week. Je kan er veel kanten mee op en je bent erg flexibel met een voorraad.
Als de saus klaar is steek je het houtskool aan en kan je de barbecue gereed maken voor direct grillen.
We beginnen met het snijden van de aubergine. Snijd de aubergine zo dun mogelijk en smeer beide kanten in met olijfolie en strooi er wat zout over. Voor extra smaak kan je bijvoorbeeld ook olie met knoflook gebruiken. Snijd ook alvast de mozzarella in kleine stukjes.

Gegrilde aubergine
Bereiding
Ca. 20 min.
Nu gaan we de plakjes aubergine grillen. Gril de plakjes boven de kolen totdat er een mooi grilstreepje verschijnt. Het zal ongeveer 1 minuut per kant duren maar dit ligt natuurlijk aan de hitte van de kolen.
Wanneer de streepjes op de aubergine mooi zichtbaar zijn, gaan we de rolletjes maken. Haal de plakjes van het rooster en besmeer ze rijkelijk met de tomatensaus. Leg er 2 a 3 blaadjes spinazie en wat stukjes mozzarella op. Rol uiteindelijk de aubergine op en steek er een prikker doorheen. Zorg ervoor dat de rolletjes niet perfect zijn, zo krijg je een ambachtelijke uitstraling (nee, wij kunnen niet rollen).

Bedek de aubergine met de spinazie en mozzarella

Uiteindelijk leggen we de rolletjes nog voor 1 a 2 minuten indirect op de BBQ. Sluit het deksel en wacht tot de kaas door het rolletje heen is gesmolten. En klaar zijn we weer! Eet smakelijk!
Vind je het een leuk gerecht en ga je er ook mee aan de slag? Laat het ons weten en stuur een ons foto.

Eet smakelijk!
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter
Aardappel in de folie tussen het houtskool! Super simpel en lekker!

Desembrood met knoflook en gesmolten kaas
Zoek je een makkelijk borrelhapje? Probeer dan ons desembrood met kaas en knoflook!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter