bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Verrassende aubergine borrelsnacks met Dirk van Duijvenbode

Verrassende aubergine borrelsnacks met Dirk van Duijvenbode

star_rate
Verrassende aubergine borrelsnacks met Dirk van Duijvenbode

Ca. 1 uur

Ingredienten

    Krokante aubergine snacks
    • 1 grote aubergine

    • 2 eieren

    • 100g bloem

    • Je favoriete BBQ rub (wij hebben Smokey Bacon gebruikt)

    • 30g panko

    • Keukenzout

    • Peper

    Aubergine snacks met spek en kaas
    • 1 grote Aubergine

    • Lang gesneden ontbijtspek

    • Verse cheddarkaas

    Sriracha mayonaise
    • 4 el. Mayonaise

    • 1 el. sriracha saus

Verrassende aubergine borrelsnacks met Dirk van Duijvenbode

Verrassende aubergine borrelsnacks met Dirk van Duijvenbode

De aubergine! Dit is een groente (of fruit eigenlijk! ;)) die je vaak tegen komt bij een BBQ. Als plakken gesneden kan je het namelijk perfect direct grillen (mooie strepen hee!) en er vervolgens lekkere gerechten mee maken zoals een lasagne of op een pizza!

Maar je kan de aubergine ook snijden als ‘sticks’ en er dan een leuke borrel snack van maken. En dat is ook precies wat we gaan doen. En het bijzondere is dat we niet 1 maar 2 recepten in 1 gaan maken: een krokante aubergine stick en eentje met spek en kaas (gebaseerd om de klassieke ABT). Beide geserveerd met een pittige sriracha mayonaise. Lekkerr!

De konings van de aubergine; Dirk van Duijvenbode oftwel Aubergenius

Deze recepten hebben wij gemaakt met Dirk van Duijvenbode, oftewel Aubergenius! Deze rising star zet als ‘Aubergenius’ de dartwereld op zijn kop. Het grappige is dat deze dartheld in het dagelijks leven werkt in de aubergine kweek en handel (daarom ook zijn bijnaam…) Voor het maken van deze gerechten kwam hij speciaal tussen de toernooien door naar Spakenburg gereden. We hebben uiteindelijk een middag gezellig gejamd met elkaar. Hoe leuk!

Dirk van Duijvenbode overhandigt een kratje aubergines aan BBQproof waarmee ze diverse borrelsnacks van aubergine gaan maken op de BBQ.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 30 min.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

We beginnen met het zouten van de aubergine. Aubergine bevat namelijk erg veel water. Door het zouten onttrek je het vocht en houd je steviger vruchtvlees over.

Snijd de aubergine in stroken van ongeveer 1,5 cm breed. Stop de sticks in een grote schaal en bestrooi met keukenzout. Meng de sticks goed door elkaar zodat overal een beetje zout op zit. Leg de aubergine sticks vervolgens op 2 vellen keukenpapier. Bestrooi met keukenzout en leg er weer 2 vellen keukenpapier bovenop. Druk zachtjes aan, je ziet gelijk dat het keukenpapier al vochtig begint te worden. Zet het vervolgens voor een half uurtje aan de kant.

Zet voor de krokante aubergine sticks alvast 3 schalen klaar die je vult met: 1. de bloem 2. opgeklopte eieren en 3. de panko gemengd met de bacon kruiden.

Snijd voor de aubergine sticks met spek en kaas de cheddar in plakjes van ongeveer een halve centimeter breed.

Bereiding

Ca. 45 min

Na het drogen kunnen we de aubergine sticks gaan verwerken tot snacks.

We beginnen met de krokante aubergine sticks. Haal de sticks eerst door de bloem, daarna door het geklopte ei en tot slot door de gekruide panko. Leg ze even apart op een bord.

Voor de kaas-spek snack wikkel je een plakje ontbijtspek om de aubergine heen met daarbij een plakje cheddar. Deze snack lijkt een beetje op de ABT, een van onze favoriete BBQ snacks!

Leg de aubergine sticks op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel.

Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha tot een pittige saus. Mocht je het te slap vinden doe er dan extra sriracha bij! 😉

Na ongeveer 35 minuten waren onze aubergine snacks klaar. Je ziet een lekker krokant gepaneerde stick en een stick met knapperige spek en romige kaas. Wajoo!

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

Weber Master Touch Premium door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 1 uur

Benodigdheden

    Krokante aubergine snacks
    • 1 grote aubergine

    • 2 eieren

    • 100g bloem

    • Je favoriete BBQ rub (wij hebben Smokey Bacon gebruikt)

    • 30g panko

    • Keukenzout

    • Peper

    Aubergine snacks met spek en kaas
    • 1 grote Aubergine

    • Lang gesneden ontbijtspek

    • Verse cheddarkaas

    Sriracha mayonaise
    • 4 el. Mayonaise

    • 1 el. sriracha saus

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Steak tartare van bavette

Waan je in een restaurant met deze heerlijke steaktartare

Bekijk recept play_arrow
Niels Shortribs van de Weber Smokefire (pelletgrill)

De bekende runderribben 10 uur lang gegaard op de Smokefire.

Bekijk recept play_arrow