bbqproof.nl Recepten Vlees Varkenshaas met ontbijtspek en pepersaus

Varkenshaas met ontbijtspek en pepersaus

star_rate
Varkenshaas met ontbijtspek en pepersaus

Ca. 40 minuten

Ingredienten

Varkenshaas met ontbijtspek en pepersaus

Varkenshaas met ontbijtspek en pepersaus

Varkenshaas met ontbijtspek en zelfgemaakte pepersaus. Dit gerecht kreeg ik vroeger vaak bij mijn ouders thuis op zondagen en dit was altijd een feestje. Heerlijk malse varkenshaas met een pepersaus met van die hele korrels er in. Heerlijk! Dit gerecht werd echter niet alleen op zondagen geserveerd maar ook tijdens Kerst kwam het regelmatig terug. Mocht je dus met je handen in het haar zitten voor wat betreft inspiratie voor het Kerstmenu lees dan lekker verder. Dan komt het vanzelf goed!

Om in nostalgische sferen te blijven wil ik niet heel veel veranderen aan de receptuur van mijn moeder. Ik wikkel dus ook lekker een plak spek om het vlees voor wat extra smaak. Mocht je dit zelf een overkill aan varkensvlees vinden mag je dit ook weg laten natuurlijk.
Het grootste verschil zit hem er eigenlijk in dat ik de BBQ gebruik in plaats van een koekenpan om de varkenshaas mee te bereiden. Het is bij het bereiden van varkenshaas handig een kerntemperatuurmeter in huis te hebben. Varkenshaas is namelijk erg mager vlees en wordt gortdroog zodra deze te ver wordt door gegaard. Trust me, I’ve been there… Sterker nog, je kan varkenshaas prima rosé eten. Wij gaan dus grillen tot een temperatuur van ongeveer 58 graden en laten het vlees daarna rusten. Dan heb je een perfect rosé stukje vlees op je bord. Yam!

Tip!: bestel bij jouw slager kophaasjes. Dit is overal even dik en voorkomt geknutsel met het dubbelvouwen van de plattere gedeeltes voor een evenredige garing.

Serveertip: Wat is er nu lekkerder dan jouw zelfgemaakte pepersaus bij dit heerlijke vlees te serveren?! Super simpel en enorm lekker.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 minuten

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°.

Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Leg de plakken spek op een snijplank en wikkel de haasjes in. Zet evt. vast met een cocktailprikker.

Bereiding

Ca. 30 min.

Leg de haasjes op de indirecte kant van de BBQ. Steek een thermometer in het dikke gedeelte van het vlees en sluit de deksel. Mocht je jouw pepersaus nog niet hebben gemaakt heb je daar nu mooi de tijd voor.

Bij een temperatuur van 50 graden verplaatsen we het vlees naar de directe kant om het spek lekker krokant te bakken.

Bij een kerntemperatuur van 58°C halen we het vlees van de BBQ en laten we dit even rusten onder een theedoek. Hierdoor blijft de spek lekker krokant!

Snijd mooie medaillons van de haasjes en serveer direct met de pepersaus. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Kophaasjes van Meatfish.nl
Weber Master Touch Premium door Weber NL

Meatfish en Weber bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 40 minuten

Benodigdheden


Wajooooo, wij staan in de finale voor 2 awards! Stem en help ons naar het podium!
1. Special Interest Foodblog
2. Beste Foodvlogger/Youtuber
Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde Entrecote

Een klassieker om lekker te grillen! Super mals en sappig!

Bekijk recept play_arrow
Niels Kalfsentrecote met salsa verde

Kalf, het meest veelzijdige stukje vlees, Kalf!

Bekijk recept play_arrow
Niels Libanese lamsgehaktballetjes

Sappig lamsgehakt met pittige kruiden, heerlijk voor bij de borrel

Bekijk recept play_arrow