bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Sopa borracha – boerenjongens ontmoet wentelteefjes

Sopa borracha – boerenjongens ontmoet wentelteefjes

star_rate
Sopa borracha – boerenjongens ontmoet wentelteefjes

ca. 60 min.

Benodigdheden

    Broodpudding
    • 1 stokbrood

    • 4 eieren

    • 500 ml melk

    • 1 tl vanillepoeder

    • 2 tl kaneel

    • 1 mespunt kruidnagel

    • 125 gr gesmolten roomboter

    • 200 gr rozijnen

    • 200 gr gedroogde pitloze pruimen

    • 150 ml rum

    • 100 ml port / sherry (heb je dit niet, gebruik dan meer rum)

    • Ovenschaal

    Karamelsaus
    • 200 ml stroop

    • 150 gr suiker

    • 100 ml water

Sopa borracha – boerenjongens ontmoet wentelteefjes

Sopa borracha. Het klinkt als een verkouden kameel maar niets is minder waar! Dit gerecht vindt zijn origine in Panama en betekent gekscherend ‘dronken soep’. Het is een toetje wat in Panama veelal met feestjes en partijtjes wordt gemaakt. En terecht want het is een heerlijk gerecht wat zich ook uitstekend leent voor een bereiding op de BBQ! Als je het met een Nederlands gerecht moet vergelijken komt het in de buurt van boerenjongens gekruist met wentelteefjes, klassiekers dus!

Wij zijn dit gerecht voor het eerst tegengekomen op een blockparty waar we al eerder over hebben geschreven. Zinvol uitje dus! 🙂 We waren echt verbaasd over de eenvoudige bereiding en geniale smaak! “Dat moeten we ook gaan doen”, zeiden we tegen elkaar. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben het originele recept naar onze eigen hand gezet en zijn direct aan de slag gegaan met dit heerlijke toetje van de BBQ.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 30 min. + 24 uur voor het wellen van de rozijnen & pruimen

Meng de rum en port in een schaaltje en doe hier de rozijnen en pruimen (in kleine stukjes) bij zodat deze zich helemaal vol zuigen met de drank. Doe dit een dag van te voren voor het lekkerste resultaat!

Snijd het stokbrood in plakjes en meng de eieren, melk, kaneel, vanille en de gesmolten roomboter door elkaar. Stop hier het stokbrood bij en laat dit een kwartier staan zodat het brood zich vol zuigt met het beslag.Maak ondertussen de karamelsaus door de stroop, suiker en water al roerend op te warmen op het fornuis. De saus is klaar wanneer de suiker opgelost is. Vet vervolgens de ovenschaal in met wat boter en vul de schaal uiteindelijk met het broodmengsel, de gewelde rozijnen en pruimen en de karamelsaus. Zorg ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt. Je kan de saus eventueel ook als laatste toevoegen.

Het broodbeslag en het stokbrood

Laat het brood zich helemaal volzuigen met het beslag

Bereiding

Ca. 30 min.

Bereid nu je BBQ voor op een temperatuur van ongeveer 180°C. Zet de schaal op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Als je de suiker ziet karamelliseren (bruine kleur en het bubbelt :)) is de sopa borracha klaar! Schep een flinke portie op een bord en serveer met een bolletje vanille-ijs en slagroom! Eet smakelijk!

Zet de schaal indirect op de BBQ

Eet smakelijk!

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 60 min.

Benodigdheden

    Broodpudding
    • 1 stokbrood

    • 4 eieren

    • 500 ml melk

    • 1 tl vanillepoeder

    • 2 tl kaneel

    • 1 mespunt kruidnagel

    • 125 gr gesmolten roomboter

    • 200 gr rozijnen

    • 200 gr gedroogde pitloze pruimen

    • 150 ml rum

    • 100 ml port / sherry (heb je dit niet, gebruik dan meer rum)

    • Ovenschaal

    Karamelsaus
    • 200 ml stroop

    • 150 gr suiker

    • 100 ml water

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Aubergine rolletjes
Bastiaan

Heerlijk vegetarisch hapje in een handomdraai op tafel!

Bekijk recept play_arrow
Brood uit de Dutch Oven
Bastiaan

Bak je eigen brood in een Dutch Oven!

Bekijk recept play_arrow
Guacamole
Bastiaan

Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue!

Bekijk recept play_arrow