Zongedroogde tomaten tapenade
Ca. 20 minuten
Ingredienten
120 gr. zongedroogde tomaatjes (uit het vers vak)
40 gr. zwarte olijven
15 gr. kappertjes
1 teen knoflook
Paar druppels citroensap
5 gram Parmezaanse kaas
2 tl pijnboompitjes
3 el olijfolie (of meer)
Zongedroogde tomaten tapenade
Zongedroogde tomaten tapenade, een heerlijke saus bij BBQ gerechten. Wellicht ken je de tapenade vooral als smeersel op toastjes en stokbrood, maar het is dus ook als een saus te gebruiken. Het is dus niet alleen heel lekker, maar ook veelzijdig. Je kan dus nooit teveel tapenade maken, wat je over hebt serveer je gewoon als smeersel bij de borrel.
Dit tapenade recept is echt super simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine/mixer. Verder is het alle ingrediënten in de mixer gooien en mixen maar. Naast de zongedroogde tomaten gaan er nog zwarten olijven, kappertjes, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes in. Het mooie aan zelf iets maken is natuurlijk dat je de regie zelf in handen hebt. Zo kan je de tapenade helemaal naar je eigen hand zetten. Houd je niet van olijven? Doe er dan bijvoorbeeld wat minder in.
Tapenade & BBQ recepten
Deze tapenade gaat heel goed samen met kip recepten maar combineert ook heel goed met witvis soorten als kabeljauw, zeebaars en zeewolf!
Bereiding
Voorbereiding
ca 5 minuten
Haal de olijven en kappertjes uit de potjes en laat uitlekken. Snijd de knoflook in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Grill de pijnboompitjes in een koekenpan even kort aan. Let op dat ze niet te zwart worden.
Bereiding
ca. 15 minuten
Wil je een hele gladde saus? Voeg dan extra olijfolie toe. We adviseren om te beginnen met 1 a 2 el olijfolie. Je kan altijd nog meer toevoegen.
Stop alle ingredienten in een keukenmixer en mix tot een gladde saus.

Disclaimer
Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
De Italiaanse mix met zout zijn gesponsord door van Beekum Specerijen.
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Nog geen berichten
Laat een reactie achter