bbqproof.nl Recepten Sauzen Zongedroogde tomaten tapenade

Zongedroogde tomaten tapenade

star_rate
Zongedroogde tomaten tapenade

Ca. 20 minuten

Ingredienten

  • 120 gr. zongedroogde tomaatjes (uit het vers vak)

  • 40 gr. zwarte olijven

  • 15 gr. kappertjes

  • 1 teen knoflook

  • Paar druppels citroensap

  • 5 gram Parmezaanse kaas

  • 1 tl Italiaanse kruiden met zout

  • 2 tl pijnboompitjes

  • 3 el olijfolie (of meer)

Zongedroogde tomaten tapenade

Zongedroogde tomaten tapenade

Zongedroogde tomaten tapenade, een heerlijke saus bij BBQ gerechten. Wellicht ken je de tapenade vooral als smeersel op toastjes en stokbrood, maar het is dus ook als een saus te gebruiken. Het is dus niet alleen heel lekker, maar ook veelzijdig. Je kan dus nooit teveel tapenade maken, wat je over hebt serveer je gewoon als smeersel bij de borrel.

Dit tapenade recept is echt super simpel om te maken. Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine/mixer. Verder is het alle ingrediënten in de mixer gooien en mixen maar. Naast de zongedroogde tomaten gaan er nog zwarten olijven, kappertjes, Parmezaanse kaas, knoflook en pijnboompitjes in. Het mooie aan zelf iets maken is natuurlijk dat je de regie zelf in handen hebt. Zo kan je de tapenade helemaal naar je eigen hand zetten. Houd je niet van olijven? Doe er dan bijvoorbeeld wat minder in.

Tapenade & BBQ recepten
Deze tapenade gaat heel goed samen met kip recepten maar combineert ook heel goed met witvis soorten als kabeljauw, zeebaars en zeewolf!

Bereiding

Voorbereiding

ca 5 minuten

Haal de olijven en kappertjes uit de potjes en laat uitlekken. Snijd de knoflook in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.

Grill de pijnboompitjes in een koekenpan even kort aan. Let op dat ze niet te zwart worden.

Bereiding

ca. 15 minuten

Wil je een hele gladde saus? Voeg dan extra olijfolie toe. We adviseren om te beginnen met 1 a 2 el olijfolie. Je kan altijd nog meer toevoegen.

Stop alle ingredienten in een keukenmixer en mix tot een gladde saus.

Disclaimer

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

De Italiaanse mix met zout zijn gesponsord door van Beekum Specerijen.

 

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 20 minuten

Benodigdheden

  • 120 gr. zongedroogde tomaatjes (uit het vers vak)

  • 40 gr. zwarte olijven

  • 15 gr. kappertjes

  • 1 teen knoflook

  • Paar druppels citroensap

  • 5 gram Parmezaanse kaas

  • 1 tl Italiaanse kruiden met zout

  • 2 tl pijnboompitjes

  • 3 el olijfolie (of meer)

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Zelfgemaakte knoflooksaus

De lekkerste knoflooksaus maak je zelf!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Rode uien relish

De perfecte smaakmaker bij een pittig gerecht.

Bekijk recept play_arrow