Tzatziki
15 min
Ingredienten
250 ml Griekse Yoghurt
2 tenen knoflook
150 gram geraspte komkommer
1 tl olijfolie
Paar druppels citroensap
Snufje dille
Tzatziki
Tzatziki! Dit is het bekende gerecht uit Griekenland. Je eet deze frisse saus op basis van yoghurt vaak bij gerechten met gegrild vlees. En laat dit nou best vaak bij ons op het menu staan. 😉 Dat komt omdat het fris zure een mooie tegenhanger is van het vaak gekruide vlees. Wij hebben deze tzatziki bijvoorbeeld geserveerd bij een zelfgemaakte Gyros. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je hem serveert bij een lekker pittig gerecht met lamsvlees of een snack zoals een broodje cevapcici!
Het leuke aan tzatziki is dat het eigenlijk maar uit een paar ingrediënten bestaat namelijk (Griekse) yoghurt, knoflook, komkommer en olijfolie. Dit zijn producten die je altijd wel in huis hebt. Tenminste wij wel haha. Door het met elkaar te mengen krijg je de lekkere frisse en romige saus! Super simpel dus.
Jullie weten inmiddels dat ik gek ben op funfacts! Nou, wist je dat tzatziki de Griekse uitspraak is van cacık. De Turkse saus met dezelfde ingrediënten. Grappig toch!
Bereiding
Bereiding
We maken de tzatziki met de hand en niet met een mixer. Anders wordt de tzatziki namelijk veel te nat en heeft het geen structuur.
Was de komkommer en rasp fijn. Plet vervolgens de knoflook en snijd zo fijn mogelijk. Voeg beide ingrediënten samen met de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap en dille in een grote kom. Meng alles door elkaar en proef of de tzatziki op smaak is.
Eet smakelijk.
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Guacamole
Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue!

Gegrilde champignons met ketjap knoflook marinade
Champignons doordrenkt met ketjap en een vleugje knoflook! De lekkerste die je ooit gaat eten.

Chili olie van rode pepers en knoflook
Heerlijk om je gerecht extra pit mee te geven!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter