Zelfgemaakte knoflooksaus
ca. 15 min.
Ingredienten
2 tenen knoflook (eventueel gepoft)
3 el mayonaise
1 el grove mosterd
1/2 el witte wijn
1 tl olijfolie
Verse peterselie (paar takjes)
Verse bieslook (paar takjes)
Peper en zout naar smaak
Zelfgemaakte knoflooksaus
Knoflooksaus, de klassieke saus die bij een traditionele BBQ op tafel staat. En dat is volkomen te begrijpen want we zijn allemaal gek op knoflooksaus. Heerlijk bij bijvoorbeeld gekookte mosselen, shoarma, platbrood of als extra topping op een pizza.
Natuurlijk kan ik niet voor écht iedereen spreken maar volgens mij houdt iedereen wel van knoflooksaus. Als er knoflooksaus op tafel staat is deze ook vaak op ieder z’n bord terug te vinden. Ken je ook het tafereel dat je aan tafel zit en iemand uit de familie aan zijn/haar partner vraagt: neem jij ook de knoflooksaus? Haha heerlijk. Bij ons in de familie gebeurd dat ook en dat is niet geheel onterecht. Want mijn zwager Gert Jan maakt namelijk altijd de knoflooksaus en hij is niet altijd even zuinig met de knoflook. Maar het is zeker de lekkerste knoflooksaus die ik ken. Je raadt waarschijnlijk al waar dit recept vandaan komt. Inderdaad Gert Jan was zo vriendelijk om zijn recept te delen. Hij gaf wel gelijk aan; doe voorzichtig met de knoflook. Als die een nachtje staat wordt de knoflook alleen maar sterker..
Met die tip hebben Niels en ik deze knofooksaus dan ook gemaakt. Wat sowieso top is aan het zelf maken van een saus, is dat je alles zelf kan bepalen. Je kan hem frisser maken, romig of lekker sterk. Je hebt alle troeven in handen. En daar houden we van. Stop daarom ook nooit alle ingredienten in een keer in de keukenmachine maar blijf proeven en toevoegen tot de saus helemaal naar wens is!
TIP: als je een zachte knoflooksaus wilt, gebruik dan gepofte knoflook!
Bereiding
Bereiding
ca. 15 minuten
Je kan de saus maken in een keukenmachine (met klein mes) of met de hand. Het ligt er net aan hoe glad je de saus wilt. Wij hebben een keukenmachine gebruikt. Doe je het met de hand, snijd dan alles zo fijn mogelijk.
Pel de knoflook en snijd de knoflook in kleine stukjes. Stop de knoflook met de mayonaise, mosterd, olijfolie en witte wijn in de keukenmachine. Maak er een glad geheel van.
Voeg nu een deel van de peterselie en de bieslook toe. Laat de keukenmachine even draaien en proef of de saus naar smaak is. Voeg eventueel extra kruiden en peper en zout toe.
Eet smakelijk!
Disclaimer
Kudos voor Gert Jan voor het delen van zijn recept!
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Harissa uit de Dutch Oven.
Zin in een pittige saus? Probeer dan eens onze harissa uit de DO!

Zelfgemaakte pepersaus
Misschien wel de lekkerste warme saus voor bij jouw gerechten!

De lekkerste zelfgemaakte burgersaus
Het burgersaus recept dat je in huis moet hebben!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter