Zelfgemaakte pittige chilisaus
Ca. 15 min.
Ingredienten
3 rode pepers
3 tenen knoflook
130 ml water
Halve limoen
1 a 2 el Maizena
130 gr. suiker
2 el. witte wijnazijn
1,5 cm verse gember
Zelfgemaakte pittige chilisaus
Chilisaus is echt een van mijn favoriete sausjes. Eentje die je bij ontzettend veel gerechten kan serveren. Denk bijvoorbeeld aan: spatchcock ckicken, kipnuggets, gerookte kipfilet, buikspekspiesjes of krokante garnalen . De pittige smaak en het fijne mondgevoel geven het gerecht vaak net die extra touch om ze onvergetelijk te maken.
Ik was altijd fan van een bepaald merk chilisaus maar sinds wij het zelf hebben gemaakt is dit toch wel anders. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de satésaus. Ik kocht altijd dat bekende merk dat je nog even moet aanlengen met water, maar het lekkerst blijft toch zelf maken. Het kost iets meer tijd maar je voldane gevoel en stralende gezichten van jouw gasten laten je dit snel vergeten. Natuurlijk is het lekker makkelijk om kant-en-klare producten te kopen maar ik daag je uit het eens zelf te maken! Je krijgt geen spijt, dat beloof ik!
Wij hebben ons recept losjes gebaseerd op het recept van mindyourfeed.nl. Het leuke van zelf saus maken is dat alle smaken volledig in eigen hand hebt. Wil je meer pit? Voeg dan een extra (of 2 natuurlijk) pepers toe. Wil je de saus wat zoeter? Voeg dan suiker toe. Op deze manier ben jij volledig ‘in control’, super leuk!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 5 min
Snijd de pepers en knoflook fijn en doe dit samen met de overige ingrediënten (behalve de Maizena en een 25 ml water) in een keukenmachine en meng dit tot een glad mengsel.
Doe het mengsel in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Meng ondertussen 1 el maizena met 25 ml water en voeg toe aan de saus op het vuur. Meng even goed door elkaar en laat nog een paar minuten pruttelen. Als je de chilisaus dikker wilt kan je nog meer Maizena toevoegen. That’s all!

Bereiding
Ca. 15 min.
Laat je saus afkoelen en serveer bij welke gerecht dan ook. Eet smakelijk!

Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Argentijnse Chimichurri
Dé smaakmaker uit Argentinië voor bij gegrild vlees.

Guacamole
Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue!

Gegrilde tomatensalsa
Een heerlijke salsa om in te dippen of over de pasta!
Alle reacties (2)
topsite dit!
Hoe lang zou je de chili saus kunnen bewaren als je het in een flesje stopt?
alvast bedankt
Reactie door roel op 21-12-2020 om 20:40
Luchtdicht verpakt kan je dit wel 3 weken gekoeld bewaren. Probeer wel met schone spullen te werken!
Reactie door Niels op 31-12-2020 om 09:50
Laat een reactie achter