Italiaanse Salsa Verde
ca. 15 min.
Ingredienten
Bos peterselie (flinke hand vol)
Bos basilicum (hand vol)
1,5 el Olijfolie extra vierge
2 tl Kappertjes
1 teen Knoflook
1/2 Sjalot
Sap van een halve citroen
Italiaanse Salsa Verde
Salsa verde is een groene saus die heerlijk combineert met gegrild vlees zoals ribeye, diamanthaas of een flat iron steak. Het is een salsa van verse groene kruiden, niet verrassend aangezien verde ‘groen’ betekent in het Italiaans. De salsa heeft erg veel weg van de Argentijnse chimichurri. Wat ook best logisch is, beide sauzen zijn fris-zuur en hebben verse kruiden in de hoofdrol.
Naast de verse kruiden kan een Italiaanse salsa verde niet zonder olijfolie, knoflook, kappertjes en citroen. Ook gebruiken ze in Italië graag ansjovis voor extra diepgang, deze hebben wij alleen achterwege gelaten. Simpelweg omdat we ansjovis niet heel vaak in huis hebben.
Bereiding
Bereiding
ca. 15 minuten
Haal de blaadjes peterselie en basilicum van de steeltjes en stop in de blender of keukenmachine. Voeg daar kappertjes, knoflook, halve sjalot, het citroensap en de olijfolie bij en pureer tot een gladde saus.
Zelf ben ik altijd voorzichtig de kappertjes en citroen. Hier kan ik later altijd nog meer van toevoegen. Proef tussendoor en klaar is Kees.
Simpeler wordt het niet. Serveer bij een goede steak en eet smakelijk.

Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Truffeljus, de lekkerste saus voor bij een gegrilde steak
Heerlijke jus vol amumi smaak, perfect bij een goede steak
Nog geen berichten
Laat een reactie achter