Salsa Rossa

star_rate
Salsa Rossa

ca. 45 min.

Ingredienten

  • 2 puntpaprika’s

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 1 pot ingeblikte pruim tomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 el kappertjes

  • peper en zout

Salsa Rossa

Salsa Rossa

Salsa rossa is een pittige rode (doh) saus wat veel weg heeft van een tomatensaus. Ik had nog nooit van deze saus gehoord totdat ik dit artikel op Culy las over deze salsa. Het is een saus op basis van tomaten en een gegrilde paprika. En juist die gegrilde paprika geeft de saus specifieke smaak en mooie oranje-rode kleur. Ideaal voor de BBQ dus!

Deze salsa rossa is heeft door zijn pittige en wat zuurder karakter een andere smaakbeleving dan bijvoorbeeld onze gegrilde tomatensaus. Daardoor kan je met sommige gerechten weer een hele andere kant op. Deze salsa smaakt heerlijk bij gehaktballetjes, kabeljauw of pizza.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 5 min.

Maak de BBQ gereed om te grillen op 200°.

Bereiding

ca. 30 min.

Smeer de paprika in met olijfolie en gril deze direct boven de kolen. Het is de bedoeling dat de hele paprika zwart wordt. Als de paprika zwart is haal je deze van de BBQ en laat je ze afkoelen.

Snijd ondertussen de peper in kleine stukjes. Gebruik eerst een halve peper (met of zonder zaadjes), de andere helft kunnen we altijd later nog toevoegen. Leg de peper apart en snipper een ui fijn.

Als de paprika’s afgekoeld zijn kan je het velletje eenvoudig verwijderen. Snijd de zaadjes en de steel weg en stop samen met de pruimtomaten, rode peper, knoflook, kappertjes en wat peper en zout in de blender. Maak er een gladde saus van en zet even apart.

Fruit de ui in een steelpan tot deze glazig is. Voeg dan de gladde saus toe en laat zachtjes pruttelen. Proef ondertussen en voeg eventueel nog rode peper of zout toe.

Na 20 minuten is de salsa rossa klaar. Eet smakelijk.

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. Hoe bewaren jullie deze saus en hoe lang kan dat?

    Reactie door Paul op 13-04-2020 om 14:17

    • Hoi Paul, ik laat de saus na de bereiding afkoelen en bewaar deze ongeveer een week in de koelkast.

      Reactie door Bastiaan op 14-04-2020 om 08:47

Laat een reactie achter

ca. 45 min.

Benodigdheden

  • 2 puntpaprika’s

  • 1 ui

  • 1 rode peper

  • 1 pot ingeblikte pruim tomaten

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 el kappertjes

  • peper en zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Ravigotesaus

Deze simpele maar super lekkere saus moet je eens geproefd hebben!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Guacamole

Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue!

Bekijk recept play_arrow