Rode uien relish
Rode uien relish
Een rode uien relish klinkt misschien heel deftig maar het is niets anders dan een zoet-zure gekaramelliseerde rode ui. Het is een smaakmaker die je perfect kan gebruiken bij een burger, hotdog of taco. Vooral wanneer je een pittig BBQ gerecht maakt, is deze relish een ideale tegenhanger die zorgt voor balans. Door de rode ui eerst glazig de bakken in de pan en daarna suiker en balsamico toe te voegen, wordt de zoete smaak van de ui versterkt en krijgt het een hele mooie donkere kleur.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 5 min.
Snijd de rode ui in halve ringen.
Bereiding
ca. 10 min.
Smelt wat roomboter in een koekenpan of skillet en bak de uien glazig. Voeg daarna de bruine suiker toe en roer er een paar minuten doorheen. Voeg als laatste de balsamico azijn toe en laat de uien karamelliseren.
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Argentijnse Chimichurri
Dé smaakmaker uit Argentinië voor bij gegrild vlees.

Zelfgemaakte pittige chilisaus
Deze chilisaus wil je overal bij eten. Maar dan ook echt overal!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter