Ravigotesaus
Ca. 5 min.
Ingredienten
100 ml mayonaise
1 augurk
1/2 sjalot (klein)
1 tl verse bieslook
3/4 tl verse peterselie
1/2 tl dragon
Snufje chilipeper
Snufje zout
Ravigotesaus
Ravigotesaus. Een populaire keuze voor bij bijvoorbeeld visgerechten (zoals: Kibbeling van de BBQ). En terecht, want deze fris zure saus is vaak een perfecte aanvulling op de zilte vissmaak!
Wat veel mensen niet weten is dat je binnen een paar minuten je eigen ravigotesaus op tafel kunt zetten! In dit korte recept laten we jou zien hoe wij in 5 minuten onze ravigotesaus maken! Met deze van oorsprong Franse saus is door de jaren heen veel gevarieerd. Zo ook door BBQproof want wij hebben er ook onze eigen draai aan gegeven door onder andere chilipoeder toe te voegen.
Bereiding
Bereiding
Ca. 5 min.
Snijd de augurk, bieslook, peterselie en sjalot fijn en vermeng deze met de mayonaise. Als je de saus nog te grof vindt zou je deze met een staafmixer gladder kunnen maken. Voeg tot slot de dragon en chilipoeder toe en breng op smaak met een snufje zout. En dat is alles! Binnen 5 minuten jouw eigen ravigotesaus op tafel. Heerlijk bij gebakken vis! Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Zelfgemaakte pepersaus
Misschien wel de lekkerste warme saus voor bij jouw gerechten!
Alle reacties (2)
Jongens, Leuke site en een lekker recept, maar Ravigotte is een dressing op basis van olie en azijn. Met mayonaise, wat jullie maken, is het Remouladesaus. Doe je er ook nog gekookt ei door dan heet het Tartaresaus. 😉
Reactie door Hugo op 19-09-2020 om 12:16
Ha Hugo, dat wist ik niet! Leuk weer wat geleerd. 🙂
Reactie door Bastiaan op 22-09-2020 om 17:53
Laat een reactie achter