Gegrilde pastasaus
45 minuten
Ingredienten
5 roma tomaten
500 ml gezeefde tomaten (Heinz)
1 rode peper (met zaadjes)
1 grote ui
4 tenen knoflook
Handje verse basilicum
1 el gedroogde oregano
Peper & zout naar smaak
Gegrilde pastasaus
Gegrilde pastasaus van de BBQ, dat klikt alleen al super lekker toch? Deze tomatensaus is van zichzelf al super lekker en smaakvol. Door de groente eerst te grillen krijgt deze pastasaus een extra dimensie. En het mooie aan deze gegrilde tomatensaus; het staat binnen no time op tafel. Want het is super eenvoudig en snel te maken. Zelf maak ik de saus wekelijks en is ideaal bij gerechten als pizza, lasagna of pasta!
Het kan zijn dat de ingrediënten je bekend voorkomen, dat komt omdat het een variant is op onze gegrilde tomatensalsa.
Bereiding
Voorbereiding
10 minuten
Maak de barbecue klaar voor direct grillen op zo’n 200 graden.
Snijd vervolgens de tomaten en de ui in grote stukken en pel de knoflook. Stop de stukken tomaat, ui, knoflook en peper in een kom en smeer alles in met olie. Je kan er voor kiezen om de zaadjes uit de peper te halen. Ik houd ze er liever in.
Bereiding
30
Grillen
Gril de tomaten, ui, knoflook en peper direct boven de kolen. Let op dat de groenten niet zwart worden. Wanneer er een mooie grilstreep op de tomaten zit kan je alles eraf halen. Laat vervolgens alles even afkoelen.
Saus koken
Snijd de ui en knoflook fijn en houd deze apart. Ontvel de tomaten en stop samen met de peper, kruiden en de helft van de gezeefde tomatenpuree in de keukenmachine of maatbeker. Pureer de saus zo glad als je wilt.
Mocht je een voedselmolen hebben dan kan je daar eerst je tomaten doorheen halen; je krijgt hiermee een hele mooie tomatenpuree en je hoeft je tomaten niet te ontvellen.
Fruit vervolgens de ui in een pan, wanneer deze glazig wordt doe je de knoflook erbij (let op met knoflook fruiten, de knoflook brandt snel aan en wordt dan bitter). Roer dit even kort door elkaar en voeg de resterende gezeefde tomatenpuree erbij. Laat de saus ongeveer 20 minuten zacht pruttelen, hierdoor verdampt het overtollige vocht en wordt de saus smaakvoller.
Eet smakelijk!
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Chili olie van rode pepers en knoflook
Heerlijk om je gerecht extra pit mee te geven!

Ravigotesaus
Deze simpele maar super lekkere saus moet je eens geproefd hebben!
Alle reacties (2)
He mannen, goed bezig en klinkt lekker. Ik mis alleen het trucje van azijn en suiker toevoegen om het zuur van de tomaten te dimmen en zodoende de smaak nog rijker te maken. Misschien een goeie toevoeging?
Reactie door Ano Niem op 25-07-2018 om 15:46
Dankje! Deze saus is absoluut niet zuur :-). Je kan natuurlijk altijd bijsturen, dus vooral proeven bij het maken.
Reactie door Bastiaan op 27-07-2018 om 13:37
Laat een reactie achter