Eigen gemaakte satésaus
Ca. 20 min.
Ingredienten
4 el. pindakaas (puur, dus zonder toevoegingen)
8 el kokosmelk
2,5 tl sambal badjak
4 el. ketjap
2 tl. witte wijn azijn
Snufje zout
Eigen gemaakte satésaus
Een van mijn favoriete sausen is satésaus. Deze veelzijdige saus is bijna overal erg lekker bij. Ik eet het zelf het liefst met patat en (zelfgemaakte) sateh. Heerlijk!
Aangezien deze saus bijna bij iedere BBQ aanwezig is konden wij het dus niet laten om zelf een satésaus te maken. Je zou denken dat dit best ingewikkeld is omdat de saus enorm veel smaakt heeft. Het tegendeel is echter waar want je kan satésaus al maken met 6 ingrediënten! Super simpel dus!
Wij stellen dus voor dat je snel naar de supermarkt rent, de ingredienten koopt en je deze saus gaat maken. want hoe gaaf is het om tijdens jouw BBQ te zeggen dat je de satésaus zelf hebt gemaakt! Doe je best, jij eindbaas!
Bereiding
Bereiding
Ca. 20 min.
Meng alle ingrediënten met elkaar in een steelpannetje. Warm dit al roerend op zonder dat het begint te koken. Anders loop je het risico dat de saus aankoekt en dat wil je natuurlijk niet.
Combineer deze heerlijke saus met bijvoorbeeld je eigengemaakte saté! Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Truffeljus, de lekkerste saus voor bij een gegrilde steak
Heerlijke jus vol amumi smaak, perfect bij een goede steak

Rode chimichurri, heerlijke saus voor bij vlees van de BBQ
Waanzinnig lekkere saus bij een goede steak
Nog geen berichten
Laat een reactie achter