bbqproof.nl Recepten Sauzen Chili olie van rode pepers en knoflook

Chili olie van rode pepers en knoflook

star_rate
Chili olie van rode pepers en knoflook

15 min

Ingredienten

  • 150 ml olie (arachide of olijf)

  • 2 grote rode pepers of 3 kleine

  • 2 tenen knoflook

Chili olie van rode pepers en knoflook

Chili olie van rode pepers en knoflook

Chili olie, wat een uitkomst! Heerlijk om je gerecht even wat extra pit mee te geven. Het is vooral handig als je zelf van pittig eten houdt maar je partner/gezin niet. Potje chili olie op tafel en je kan je zelf bepalen hoe pittig je het eten maakt. Geniaal toch?! Zelf vind ik het heerlijk bij een pizza of pasta.

Nog een extra voordeel van een chili olie is dat je precies weet hoe pittig je olie is. Bij een rode peper is het vaak nog maar de vraag. Die verschillen vaak van grote en pittigheid.

Houdbaarheid
De houdbaarheid van de olie ligt aan verschillende omstandigheden. Gebruik je een schone pot? Heb je verse ingredienten? Ga je er met een schone lepel in? Houd daarom zelf goed in de gaten hoe de olie zich ontwikkelt. Zie je wolkjes ontstaan? Gooi de olie dan weg.

PS. Op de foto zie je dat mijn olie vrij geel is. Dit ligt aan de soort olie die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld zonnebloem olie gebruikt zal deze veel helderder zijn.

Bereiding

Voorbereiding

5 min.

Snijdt de rode pepers doormidden en de knoflook in vieren.

Bereiding

5 min.

Zet een steelpannetje op het vuur en voeg de olie, pepers en knoflook toe. Laat het vijf minuten zachtjes borrelen. Door het zachtjes fruiten trekt de smaak van de pepers en knoflook in de olie.

Let op dat je het niet te hard kookt, de pepers en knoflook mogen niet verbranden.

Zeef de olie boven een weckpot en laat sluit het deksel. Voor extra pit kan je één van de pepers ook in de pot stoppen. Laat de pot minimaal een dag gesloten, zodat de olie goed kan trekken.

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

15 min

Benodigdheden

  • 150 ml olie (arachide of olijf)

  • 2 grote rode pepers of 3 kleine

  • 2 tenen knoflook

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Argentijnse Chimichurri

Dé smaakmaker uit Argentinië voor bij gegrild vlees.

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Gegrilde pastasaus

Smaakvolle tomatensaus van de BBQ. Super simpel en lekker.

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Guacamole

Guacamole een heerlijke saus die goed te combineren is met gerechten van de barbecue!

Bekijk recept play_arrow