bbqproof.nl Recepten Sauzen De lekkerste zelfgemaakte burgersaus

De lekkerste zelfgemaakte burgersaus

star_rate
De lekkerste zelfgemaakte burgersaus

ca. 5 min

Ingredienten

  • 4 el mayonaise (liefst zo dik mogelijk)

  • 2 tl ketchup

  • 1 tl dijon mosterd

  • 1 augurk

  • 1/4 witte ui

De lekkerste zelfgemaakte burgersaus

De lekkerste zelfgemaakte burgersaus

Wat is een heerlijke burger zonder een goede saus? De saus kan een burger maken of breken, daarom is het belangrijk om een goed burgersaus recept in huis te hebben. Maar wat is nu een goede burgersaus? Enige tijd geleden ben ik een aan het stoeien geweest om de BBQproof versie van de Big Mac van de McDonalds te maken (en of dat gelukt is: check deze monsterlijke burger). In die zoektocht kwam ik erachter dat het geheim van een goede burgersaus ui en augurk is.

De perfecte burgersaus

Dat ui en augurk goed perfect passen in een burgersaus is natuurlijk ook erg logisch. Ze halen het beste in elkaar naar boven. Kijk maar eens op een gemiddelde menukaart. Op een burger zit altijd wel ui of augurk. Een gouden combinatie als je het mij vraagt. Het belangrijkste aan deze saus is natuurlijk dat deze lekker is. Maar daarnaast heb je de saus binnen een handomdraai op tafel staan. Het zijn allemaal ingredienten die (vrijwel) iedereen in huis heeft. Alles in de keukenmachine en de saus staat binnen no-time op tafel. Zo kan je altijd een waanzinnige burger op tafel serveren!

TIP: Ik gebruik het liefst een Zaanse mayonaise. Uiteraard kan ook elk andere merk. Kies in ieder geval voor een wat dikkere mayo. Omdat er augurk en ui door de saus heen gaan wordt de saus dunner.

 

Bereiding

Voorbereiding

ca. 3 minuten.

Pel de 1/4 ui en snipper fijn. Snijd ook de augurk in kleine stukjes.

Bereiding

ca. 2 minuten

Stop de mayonaise, ketchup, mosterd, stukjes augurk en de 1/4 gesnipperde ui in de keukenmachine. Maal alles fijn tot een gladde saus.

Proef of de saus goed smaakt. Eventueel kan je nog wat extra augurkensap toevoegen. Blijf proeven tot de smaak perfect is.

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 5 min

Benodigdheden

  • 4 el mayonaise (liefst zo dik mogelijk)

  • 2 tl ketchup

  • 1 tl dijon mosterd

  • 1 augurk

  • 1/4 witte ui

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Zongedroogde tomaten tapenade

Zelfgemaakte tapende van zongedroogde tomaten

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Zelfgemaakte atjar, Indische tafelzuur.

Heerlijk om te serveren bij de Indonsische keuken!

Bekijk recept play_arrow