bbqproof.nl Recepten Vegetarisch Pesto paprika rolletjes met mozzarella

Pesto paprika rolletjes met mozzarella

star_rate
Pesto paprika rolletjes met mozzarella

30 minuten

Ingredienten

Pesto paprika rolletjes met mozzarella

Pesto paprika rolletjes met mozzarella

Paprika van de BBQ. Wie dat uitgevonden heeft mag van mij een standbeeld krijgen! Je krijgt een mooie kleur op je bord en het is nog gezond ook. Voeg daar nog pesto en mozzarella aan toe en je hebt een heerlijk vegetarisch borrelhapje.

Voor dit recept wil ik alle credits geven aan mijn vriend Henrik. Hij appte mij laatst; “Bas ik heb vandaag iets lekkers gemaakt op de BBQ! Ideetje voor BBQproof?” Toen hij vertelde dat het een combinatie was van paprika, mozzarella en pesto was ik om en heb ik vrij snel de BBQ aan gestoken om het te proberen. Het is inderdaad een heerlijk gerecht, ideaal voor bij de borrel of als bijgerecht.

Voor dit recept kan je gegrilde paprika’s uit een potje gebruiken maar dat hebben wij niet gedaan. Wij hebben de paprika’s zelf gegrild, dit is namelijk veel leuker om te doen. En het is super simpel, je laat de paprika’s namelijk helemaal zwart worden en haalt dan het velletje eraf. In dit artikel lees je hoe je dit kan doen. Ook met de pesto kan je variëren. Wij hebben zelf de pesto gemaakt, deze zullen wij later nog delen op ons blog.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 minuten

Wij vinden het lekker om de paprika’s al een paar dagen eerder te grillen en dan in knoflookolie te bewaren. Uiteraard hoeft dit niet perse. Gril dan de paprika’s tot ze zwart zijn en verwijder het velletje.

Snijd de paprika vervolgens in repen en leg apart. Ook de mozzarella snijden we in kleine stukjes. Vervolgens smeer je de paprika’s in met verse pesto en vul je deze met mozzarella.

 

Prikker erin en je hapje is klaar.

Bereid de barbecue ondertussen voor om  indirect te grillen op 180°C.

Bereiding

ca. 15 minuten

Leg de paprika rolletjes in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel. De paprika rolletjes zijn klaar wanneer de mozzarella begint te smelten. Dit gaat vrij snel, dus houdt het goed in de gaten. Voor dat je het weet druipt de mozzarella in je BBQ.

En serveren maar! Eet smakelijk.

Disclaimer

Het originele recept komt uit: ’40 recepten voor de barbecue’! Het boek is/was te koop bij de Xenos. Helaas kan ik het niet linken, omdat het online niet te vinden is.

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

30 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Luchtig platbrood met knoflooksaus

Een heerlijk brood wat je binnen een handomdraai op tafel zet!

Bekijk recept play_arrow
Niels Pepernoten van de BBQ

Het bekendste strooigoed van Nederland van de BBQ!

Bekijk recept play_arrow
Niels Pastinaakfriet

Heerlijke frietjes van pastinaak! Lekker voor bij een mooi stuk vlees of vis.

Bekijk recept play_arrow