bbqproof.nl Recepten Gevogelte Licht gerookte kippenvleugels

Licht gerookte kippenvleugels

star_rate
Licht gerookte kippenvleugels

ca. 45 minuten

Benodigdheden

  • Je leukste collega’s voor de vrijdagmiddagborrel

  • 1 kilo kippenvleugels

  • Kruidenrub

Licht gerookte kippenvleugels

Kippenvleugels is één van de populairste borrelsnacks die we kennen. Je ziet ze overal voorbij komen; bij de zwembadbar, op de vrijdagmiddagborrel, bij de snackbar of op de verjaardag van je oom. En geef maar toe, jij pakt dan ook zeker zo’n heerlijke kippenvleugel. Om daarna snel een slok van je biertje te nemen, aangezien ze nooit zuinig zijn met de kruiden. Heerlijk! “Doe mij er nog maar één, en ook een kippenvleugel” zeg ik dan.

Bij de snackbar krijg je de kippenvleugels uiteraard gefrituurd en bij je oom is de kans aanwezig dat ze uit de oven komen. Beide heerlijk maar er is natuurlijk nog een manier; kippenvleugels van de BBQ! Je raadt het al, ik maak ze altijd klaar op de barbecue. Als we er toch een feestje van maken, laten we het dan goed doen. Het mooie aan dit recept, is dat het super simpel is. Het enige wat je hoeft te doen is de kippenvleugels te kruiden en op de BBQ te leggen. Deksel erop en wachten maar. En als je dan toch wat houtchunks hebt liggen, leg er dan een blokje bij. Heerlijke rooksmaak erover. Dat wordt smullen.

Bereiding

Voorbereiding

5 minuten

Houd je vast. Kruid alle vleugels. Wat ons betreft mag je uitschieten met de kruiden.

Dat was het qua voorbereidingen. Bereid nu de BBQ voor om indirect te grillen op 180-200 graden.

Bereiding

ca. 40 minuten

Leg de vleugels in de indirecte zone van de BBQ. Zoals je kan zien op de foto leggen wij ze om de kolen heen. Het houtskool hebben wij in de kolenbakjes gelegd. Pak vervolgens een kleine houtchunck en leg die op het houtskool en sluit het deksel.

Na ongeveer 45 minuten waren onze kippenvleugels klaar. Uiteraard kan je voor de zekerheid ook de kerntemperatuur meten. Deze moet minimaal 75 graden zijn.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Kippenvleugels door Meatfish
– Kruidenrub door BBQking !

Meatfish en Bart bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. Kan ik de kruiden rub
    Zelf maken ?
    Of bij jullie bestellen?

    Reactie door Sisca op 16-01-2019 om 18:14

    • Hi Franciska, zeker kan je een rub zelf maken! Check bijvoorbeeld de rub bij ons recept met ‘pulled chicken’. Binnenkort komt er een blog online over het samenstellen van je eigen rub! Houd onze site dus in de gaten. Mocht je niet kunnen wachten kan je online op verschillende websites de lekkerste rubs bestellen!

      Reactie door Niels op 17-01-2019 om 10:53

Laat een reactie achter

ca. 45 minuten

Benodigdheden

  • Je leukste collega’s voor de vrijdagmiddagborrel

  • 1 kilo kippenvleugels

  • Kruidenrub

Kruiden en specerijen kopen
Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Parelhoen met pancetta
Niels

Parelhoen, een juweel onder het wild!

Bekijk recept play_arrow
Nasi goreng met kippendij van de BBQ
Bastiaan

Heerlijke Oosterse nasi van de BBQ!

Bekijk recept play_arrow
Broodje pulled ‘beercan’ chicken
Bastiaan

Een variant op de bekende pulled pork! Maar dan een stuk sneller én met kip! :)

Bekijk recept play_arrow