bbqproof.nl Recepten Sauzen Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter

Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter

star_rate
Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter

15 minuten

Benodigdheden

  • 100 gr. roomboter

  • 1 teen knoflook

  • Verse peterselie naar smaak

  • Verse bieslook naar smaak

  • Snufje peper en zout

Kruidenboter met verse kruiden, knoflook en roomboter

Kruidenboter en BBQ gaan in Nederland hand in hand. Bij elke barbecue komt er wel een schaal brood op tafel met kruidenboter en satésaus (check deze zelfgemaakte!). Nou zijn wij niet zo van de traditionele BBQ maar toch komt het ook wel eens voor dat wij stokbrood bij de barbecue serveren. Vaak is dit dan een starter voordat we écht beginnen. De gasten even laten acclimatiseren met een klein hapje op tafel. Wanneer dit het geval is maken we natuurlijk ook onze eigen kruidenboter. Heerlijk met verse bieslook, peterselie en knoflook. Klein beetje zout en peper erbij en klaar is Kees. Zo simpel is het én ook nog eens erg lekker! Eventueel zou je in plaats van verse knoflook ook gepofte knoflook kunnen gebruiken, deze is wat minder sterk van smaak.

Combinaties met kruidenboter
Kruidenboter is niet alleen erg lekker op stokbrood. Ook kan je deze heerlijk gebruiken bij gepofte aardappel of om in te smeren op een steak als entrecote of ribeye.

NB. De eenheden verse kruiden en peper en zout zijn bij mij nooit gelijk. Ik blijf proeven en voeg dan nog extra kruiden toe.

Bereiding

Bereiding

15 minuten

Haal de roomboter een paar uur van te voren uit de koelkast. Deze wordt dan lekker zacht. Zo kan je de kruiden er eenvoudig doorheen mengen.

Pak een grote kom en stop daar de zachte roomboter in. Snijd de knoflook, peterselie en bieslook fijn en voeg toe aan de roomboter. Meng alles met een vork door de roomboter heen. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.

Blijf tussendoor proeven. Wanneer de kruidenboter naar smaak is, is deze klaar.

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

15 minuten

Benodigdheden

  • 100 gr. roomboter

  • 1 teen knoflook

  • Verse peterselie naar smaak

  • Verse bieslook naar smaak

  • Snufje peper en zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Harissa uit de Dutch Oven.
Bastiaan

Zin in een pittige saus? Probeer dan eens onze harissa uit de DO!

Bekijk recept play_arrow
Argentijnse Chimichurri
Bastiaan

Dé smaakmaker uit Argentinië voor bij gegrild vlees.

Bekijk recept play_arrow
Gegrilde tomatensalsa
Bastiaan

Een heerlijke salsa om in te dippen of over de pasta!

Bekijk recept play_arrow